maandag 26 maart 2018

{creatief} 52 mutsen :: 11 - gebroken rib (gratis patroon)Tijdens de verhuizing van mijn ouders vond ik een boek dat nog van mijn oma geweest is met allerlei breipatronen erin. Niet patronen van mutsen, truien, enzovoorts, maar patronen in de zin van combinaties van steken. Ideaal voor mijn mutsenproject dus, want het is leuk om af en toe de standaardcombinaties eens af te wisselen. Ik nam het boek niet mee naar Curaçao, omdat ik bang was dat de lijm uit zou drogen, maar in 2017 gebruikte ik al eens zo'n patroontje en gelukkig had ik dat netjes in mijn brei-notitieboekje opgeschreven, zodat ik het boek niet nodig had om deze muts te maken.

Ik vind namen verzinnen voor patronen bijna net zo moeilijk als het verzinnen van titels voor mijn boeken. Deze -ietwat vreemde- naam is dan ook simpel de naam die het boek gebruikte voor de stekencombinatie. 

Ik breide deze muts met Garen Julia van Zeeman en zette 78 steken op met naald 4. De rest van de instructies verwerkte ik in  een patroon, dat je hier gratis kunt downloaden.

Mocht er iets onduidelijk zijn of niet kloppen, laat het me dan weten. En natuurlijk hoor ik het ook graag als je dit patroon gemaakt heb en alles was goed ;-)

2 opmerkingen:

  1. Oké, het duurde even, maar het kwartje is gevallen...
    Het ging over de naam van het breipatroontje!

    BeantwoordenVerwijderen