donderdag 15 februari 2018

Ditjes en Datjes op een Doordeweekse Donderdag

Ja, sorry. Eigenlijk wilde ik dit stukje gewoon Ditjes en Datjes noemen, maar toen realiseerde ik me dat het ook nog donderdag is en dat allitereert zo prachtig. Het zou zomaar een terugkerend onderdeel van mijn blog kunnen worden (zie ook punt 4).


1. Carnaval is erg belangrijk hier op Curaçao. Ruim twee weken aan festiviteiten, waar mensen het hele jaar naar toe leven. Ik moet toegeven dat wij er niet echt iets mee kunnen. We zijn tenslotte allebei geboren en getogen boven de rivieren. Carnaval zegt ons niet veel.
Toch hebben we er een klein beetje van mee gekregen. Niet doordat we zoals vier jaar geleden min of meer per ongeluk in het publiek terecht kwamen, maar doordat we iets wilden drinken in de stad en toen de parkeerplaats niet meer afkonden. Toch maar even gekeken en toen terug naar ons vaste terrasje om ook maar iets te eten dus.


2. Van het einde van het carnaval op dinsdag, ging Curaçao woensdag naadloos over op Valentijnsdag. Ze zijn hier wel van de feestdagen. Vier jaar geleden gingen we uitgebreid op avontuur, maar daar waren we dit jaar te moe voor. Dus hielden we het bij een middagje luieren op het strand en uitgebreid dineren bij hetzelfde restaurant als toen.


3. Het begint hier allemaal "normaal" te voelen. Inclusief het klimaat. Ik vind het nog steeds heerlijk om hier in de warmte te zitten, in plaats van in de kou in Nederland. Maar gisteren heb ik hete thee besteld bij de strandtent. Het regende namelijk, de temperatuur daalde naar zo'n 25 graden en ik stond te klappertanden van de kou. Gelukkig heb ik nog een paar weken voor we weer naar Nederland terug moeten...

4. Het zal de vaste lezers wel opgevallen zijn: ineens meer blogposts, andere onderwerpen en ben ik nu toch weer terug blij Blogger? Ja, op alles. Binnenkort meer daarover, maar het komt erop neer dat ik van plan ben terug te gaan naar hoe ik vroeger blogte (over van alles en nog wat uit mijn eigen leven), gecombineerd met de wat algemenere artikelen (de schrijftips en recensies die ik hier plaatste, maar ook de stukjes over huishoudelijke onderwerpen die ik op een ander blog had geparkeerd).

5. Leesvoer: dit artikel over notitieboekjes (in het Engels). 
Ik heb het volgens mij al vaker gezegd, ik zou zo graag het soort schrijver zijn dat aantekeningen bewaard. Ik kreeg vorig jaar van de dochters dit boek over de notitieboekjes van Agatha Christie voor Kerst.
Geweldig! Als ik nu een boek van Agatha Christie lees, pak ik vooraf (of achteraf als dat zo uitkomt) dit boek erbij om te kijken wat voor notities ze erover gemaakt heeft. Heel leerzaam en inspirerend.
Maar niet genoeg blijkbaar, want ik gooi nog steeds mijn kladjes weg. Wie weet, ooit. Ik hou wel al ruim anderhalf jaar mijn agenda netjes bij en maak daarin ook (heel korte) dagboekaantekeningen. Misschien is de volgende stap om ook notitities over verhaal- en blogideeën toe te voegen...
Meer notitieboekjes:
A Peek Inside the Notebooks of Famous Authors, Artists and Visionaries
Writers'notebooks 

(links naar bol.com zijn partnerlinks
= kleine vergoeding voor mij als je via die link bestelt, geen extra kosten voor jou)


2 opmerkingen:

 1. het komt erop neer dat ik van plan ben terug te gaan naar hoe ik vroeger blogde (over van alles en nog wat uit mijn eigen leven), gecombineerd met de wat algemenere artikelen (de schrijftips en recensies die ik hier plaatste, maar ook de stukjes over huishoudelijke onderwerpen die ik op een ander blog had geparkeerd).

  Yes yes!!
  Daar ben ik blij mee.
  Geniet trouwens lekker van de warmte, ik zit hier met een wollen vest aan!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik ben dan weer blij met deze reactie, want dat betekent dat ik de juiste keuze heb gemaakt ;-)
   Genieten van de warmte doen we hier zeker!

   Verwijderen