vrijdag 19 januari 2018

{opruimen} voorraadkast

Ik volg behoorlijk wat blogs van organizers en andere opruimfreaks, maar ik verbaas me vooral altijd over de manier waarop ze de voorraadkasten aanpakken. Nu zijn de meeste van de bloggers Amerikanen, dus die hebben enorme kasten en zeuren dan over "limited space". Waarna ze nog meer ruimte laten verdwijnen door alles in leuke mandjes op te bergen. Toegegeven, het ziet er mooi uit, maar ik vind het persoonlijk niet zo handig.
Mijn voorraadkast is een onderkastje in mijn keukenblok en het is over het algemeen redelijke georganiseerd, maar dan zonder mandjes en bakjes.


Bovenstaande foto is wat ik rommelig noem (tot groot vermaak van sommige dochters). Dit gebeurt zo af en toe, maar het irriteert me mateloos.
Mandjes en bakjes zouden hier niet helpen, want het probleem is niet dat ik niet weet waar alles hoort. Ik neem simpelweg niet altijd de tijd om mijn boodschappen op de juiste plek op te ruimen. Als er dan ook nog een echtgenoot op zoek gaat naar ingrediƫnten of snacks krijg je bovenstaande puinhoop.
De simpele oplossing is rijtjes maken en de tijd nemen om het systeem te onderhouden.


Opgeruimde versie. Alles staat waar het hoort te staan. En nu maar hopen dat het voorlopig zo blijft. Hoewel... ik vind het altijd wel een leuk en rustgevend klusje om al mijn rijtjes weer netjes te zetten. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten