vrijdag 26 januari 2018

{opruimen} voorraad breiwol

Toen ik ruim tien jaar geleden echt enthousiast aan het breien sloeg, werd mijn voorraadje wol al snel een opruimprobleem. Het begon met een plankje van de huiskamerkast, nam daarna de meerdere planken in beslag en dreigde zelfs de hele kast over te nemen. Tot ik last kreeg van mijn handen en die enorme berg wol niet meer kon zien als een fijn bezit (want zoveel projecten om uit te kiezen), maar als een last (ik heb er zoveel geld aan uitgegeven, dus ik moet dóór).
Bij het verkleinen van een voorraadhobbyspullen moet je de juiste vragen stellen. "Vind ik dit mooi?" is niet de juiste vraag. Meestal is het antwoord "ja", want anders zou je het niet gekocht hebben. Wat beter helpt is "Ga ik hier binnen een (drie/vijf) jaar iets mee doen?"
Mijn voorraadje is op dit moment vrij beperkt, maar nog steeds aanwezig.
Op dit moment (het wisselt nog wel eens) bewaar ik mijn wol in een voetenbankje met opbergruimte van Ikea (deze). Ik bewaar de bolletjes (ik heb veel restjes die ik bij de kringloop koop) gesorteerd in diepvrieszakken. Die van 3 liter van Lidl werken perfect. Ik geef toe, mooi staat het niet, maar mijn wol is op deze manier beschermt tegen vuil en motten en raakt niet in de knoop als ik iets zoek.


Bovendien zie je er toch niets van als het deksel erop ligt.


Het project waar ik mee bezig ben bewaar ik in een mand die naast mijn stoel staat, dan kan ik er altijd gemakkelijk bij. Het roze etuitje kreeg ik van een internetvriendin en bevat een schaar, een pen en wat andere kleine breibenodigdheden. Het mooie notitieboekje gebruik ik om (min of meer) bij te houden wat ik brei en hoe.

Waar en hoe bewaar jij je breivoorraad?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten