vrijdag 13 oktober 2017

{eenvoudig schoon} roestvrijstalen koffiepot schoonmaken

Ik heb het liefst koffiezetapparaten met roestvrijstalen potten. Die blijven langer heel. Omdat wij vanuit huis werken wordt er hier heel wat koffie gezet en een glazen pot breekt uiteindelijk.
Ik weet dat ik er geen koud water in moet doen als de pot nog heet is, maar het gebeurt onvermijdelijk een keer. Roestvrijstaal dus. Maar het heeft nadelen. Een glazen pot houdt je gemakkelijker schoon. Of je houdt hem gewoon beter schoon omdat je het ziet als hij vuil wordt, dat kan ook.
In ieder geval was mijn koffiepot na een jaar gebruiken (en heus regelmatig goed spoelen) echt smerig. De foto is misleidend, dat wat metaal lijkt, is water dat reflecteert. De bodem was net zo zwart als de wanden.Maar ik zag op internet een tip die me hoofdschuddend deed op staan om het meteen te proberen. Natuurlijk! Ik maak mijn theepot altijd schoon door er een vaatwastablet in te doen. Hoe dom dat ik er niet aangedacht heb dat met mijn koffiepot ook te proberen.
Maar goed, beter laat dan nooit.
Alles wat je nodig hebt is een vaatwastablet en heet water.


Een half uurtje laten staan.


Dan krijg je dit. Nog niet helemaal schoon. Maar niets wat even poetsen met een roestvrijstaalsponsje niet op kan lossen.Schoon!


(p.s. koffiepot (en theepot) schoonmaken staat nu op mijn lijstje met dingen die ik maandelijks moet doen)


2 opmerkingen: