woensdag 17 februari 2016

Kussentjes

Vorige week blies ik eindelijk weer eens het stof van mijn naaimachine. Letterlijk, want ik had hem al heel erg lang niet meer gebruikt.
Plannen heb ik zat, maar ze daadwerkelijk uitvoeren was er tot nu toe niet bij. Nou ja, eigenlijk nog steeds niet, want ik moest eerst iets doen wat ik al maanden geleden beloofd had. En bovendien was dat wel meteen een lekker klusje om er weer in te komen.
Mijn dochter had me namelijk gevraagd of ik een paar kussentjes voor haar kon naaien. Natuurlijk kon ik dat. Zei ik.
Maar natuurlijk moest ik het mezelf weer extra lastig maken. Als ik kussentjes maak voor op mijn eigen bank maak ik gewoon vierkante zakken met een opening die ik dan met de hand nog even dichtnaai. Zo gepiept. Maar nu wilde ik er ritsen in, want zo hoort het toch eigenlijk.
Tot zover "er gemakkelijk weer inkomen". Het was best wel worstelen geblazen.
Maar het is gelukt.Nu de rest van mijn lijstje. Te beginnen met een theemuts, want de vorige heeft een ongelukje gehad en ik mis hem best wel...

4 opmerkingen:

 1. Wat ben jij een ongelofelijke bezige bij.
  En je staat leuk op de foto van het Valentijngenootschap.
  De lengte van je haar vind ik goed staan.
  Ik ben draadjes aan het afhechten , een heleboel , wel in de 500 en dan de vierkanten aan elkaar zetten, en dan iets voor mezelf proberen te breien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb wel even getwijfeld over die foto, maar ach... zo zie ik er nu eenmaal uit ;-) Dat hele korte haar was een zijstapje, maar ik voelde me zo erg niet mezelf dat ik het al vrij snel weer heb laten groeien...
   Oh, die draadjes... Dat vind ik het grote nadeel van zo'n deken. Het haken of breien ervan is leuk, maar daarna moet je afhechten en dat valt tegen. Succes!

   Verwijderen
 2. Leuke kussentjes. Mijn naaimachine staat ook al jaren stof te vangen in de kast. Soms maakt hij een uitstapje naar dochterlief, daar blijft het dan bij. Draadjes afhechten en vierkantjes aan elkaar naaien zijn ook niet mijn ding, vandaar die grote granny tas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, ik vind naaien eigenlijk heel leuk. Ik heb stapels tasjes gemaakt en ook regelmatig kleding voor de kinderen en mezelf, maar zo'n breiwerkje pak je gewoon wat gemakkelijker even tussendoor.

   Verwijderen