maandag 18 januari 2016

Een nog warmere nek

De ontvangster van de witte col (vierde foto hier) gaf aan er heel blij mee te zijn, maar hij was te los naar haar zin. Deze dochter staat er om bekend dat ze sjaals vrij strak om haar nek draait, want anders vindt ze het niet warm. En dus was de col helaas niet geschikt voor kouder weer, vond ze.
Dat kon ik niet op me laten zitten, dus gebruikte ik hetzelfde garen (twee draden Sparkle van Zeeman met 1 draad van een restje Royal van Zeeman) om een veel strakkere col mee te breien. Ik deed eerst ingewikkeld met splits en flappen, maar dat heb ik weer uitgehaald, want dat zag er niet uit. Bij de tweede poging meerderde ik gewoon in de ribbels zodat er ruimte voor de schouders ontstond.
Het resultaat is supersimpel, gaat gemakkelijk over het hoofd, maar zit wel redelijk dicht op de nek. Precies wat ze nodig had.
Behalve dan het uiterlijk, dat "leek net een omgekeerde pietenkraag". Maar dat moest dan maar, want het was wel lekker warm.
Gisteren zag ik dat ze er iets opgevonden heeft. Ze draagt nu de eerste mooie, óver de tweede strakke, col. Opgelost. En een nog warmere nek.

2 opmerkingen:

  1. Dochters hé! ;-) Ik zou een aansluitende kraag net niet zien zitten maar ja dat is een kwestie van opvliegers. Hahaha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moet er ook niet aan denken maar zij is er blij mee (en haar tweelingzus is maandag weggegaan met de strakste col uit mijn voorraad onder die van haar, dus ik denk dat ik nog zo'n strakke moet maken).

      Verwijderen