donderdag 7 januari 2016

Alweer...

Alweer mutsen? Alweer breiwerkjes?
Ja, sorry. Ik kan er ook niets aan doen. Ik ben nu eenmaal gewoon een simpele over-mijn-leven-blogger en op dit moment wordt er in mijn leven vrij veel gebreid. Ik heb erover gedacht om een apart handwerkblog te maken, ben er zelfs aan begonnen, maar dat wordt allemaal veel te ingewikkeld. Wie geen zin heeft in breiblogjes stopt maar gewoon met lezen. Binnenkort komt er wel weer iets anders voorbij ;-)

Ik breide dus alweer twee mutsen (vaste lezers weten dat ik dat heel graag doe en ik heb net een groot deel van mijn archieven weer online gezet, dus wie wil kan terugkijken onder het label "breien"). Ik gebruikte de restanten van de bollen die ik gebruikte voor twee collen (derde plaatje van boven). Omdat er niet al te veel over was (ik denk ongeveer een halve bol per kleur), hield ik het simpel. Een enkele ribrand en een gladde bolling.
Het ging precies (ik had zelfs nog een klein beetje over). Weer een paar restjes weggewerkt ;-)(garen: Julia van Zeeman, naald 6)

8 opmerkingen:

 1. Mij verveel je er nooit mee!
  Laat maar komen die mutsen en collen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé leuk, weer een breiblog!
  Ik ben momenteel into het vaatdoekjes breien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's ook leuk. Ik heb nog wat katoen waar ik dat misschien ook van ga maken (maar ik heb nog meer mogelijkheden, dus ik weet het niet zeker).

   Verwijderen
 3. Heyyyyy Geertrude, je bent er weer :) Gezellig!!!
  Superleuk die muts, knap gedaan weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is erg leuk om al jouw breiwerkjes te zien. Ik ben zelf niet zo'n breier, meer een haker, daarom vind ik het van iemand anders altijd knap als ze met twee van die pennen of soms misschien wel drie, zo veel mooie dingen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haken kan ik dan weer niet zo goed, alleen omavierkantjes. Ik krijg altijd kramp in mijn vingers van die ene naald. ;-)

   Verwijderen