maandag 21 december 2015

VlindermutsNadat ik eindelijk die trui had afgemaakt, wilde ik niets liever dan een klein, snel en vooral leuk projectje. Dat werd dus een muts. Ik vind mutsen leuk om te breien.
Ik wilde ook wel weer eens iets met een patroon, zodat ik niet zelf het wiel uit hoefde te vinden (hoewel dat met mutsen niet zo heel ingewikkeld is). Op dat moment was ik ook een beetje aan het rondspitten in de archieven van Soulemama en zag deze muts. Ik kon me zelfs herinneren dat ze hem al eerder had gemaakt (tja, al jaren fan) en wist nog dat ik het beide keren zo'n leuke muts gevonden had. Al met al het proberen waard.

De Butterfly hat dus. Precies wat ik zocht. Simpel, maar met een klein beetje uitdaging (die vlinders zijn leuk om te doen, maar eigenlijk heel gemakkelijk). En een resultaat dat nog heel comfortabel zit ook. De wol komt uit een pakketje dat iemand weg wilde gooien (gered door mijn vader) en ik breide er eerder al een col mee. Echte wol, dus heerlijk warm. Als het ooit nog echt winter wordt, zit ik goed ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten