dinsdag 3 december 2013

Realistisch zijn

Het is weer de eerste dinsdag van de maand en dus tijd voor een nieuw lijstje met drie dingen die ik deze maand wil doen.

Maar ik heb een probleem. Niet dat ik niets meer te doen heb, ik kan nog wel een paar maanden vol bloggen met grote en kleine klussen in huis.

Het probleem is alleen dat ik niet weet hoe ik dat deze maand moet gaan doen. Want behalve nog een pakjesavond (ik zei het al, Sinterklaas is een favoriet feest hier), een 21e verjaardag, Kerst en Nieuwjaar, ga ik helpen bij een verhuizing (niet ik – van familie) en moet ons kantoor buitenshuis leeggehaald en verplaatst naar ons kantoor binnenshuis en een andere serverruimte. Ik zit dus met een hoop spullen die een plekje moeten vinden in ons piepkleine kamertje, maar ook met een lijst dingen die geregeld moeten worden (adreswijzigingen enz.). Verder komt er een dochter thuis uit Durham. Wat heel fijn is, maar haar kamer kan wel een opfrisbeurtje gebruiken.
Vergeet ik nog iets? Oh ja, een boek dat geschreven wil (en moet) worden, boekhoudingen die up-to-date moeten zijn en… nou ja, jullie begrijpen het wel.

En tussen de bedrijven door zou ik ook zo graag nog genieten van de feestdagen. Ook niet onbelangrijk tenslotte.

Ik ben het type mens dat houdt van regelmaat en afgebakende stappen, dus eigenlijk ben ik al twee weken aan het bedenken hoe ik wèl aan Drie Dingen kan komen, want daar moet ik op dinsdag over bloggen.
Maar ik moet eigenlijk vooral realistisch zijn. Dat gaat niet lukken. Er zijn wel wat dingen op te ruimen en daar zou ik over kunnen bloggen, maar ik kan niet beloven dat ik er aan toe kom. Dus moet ik het loslaten. O jee. Daar ben ik niet zo goed in ;-)

Dus… geen drie dingen deze maand.

Wel blogjes over van alles en nog wat. Misschien toch een klusje, misschien gewoon een paar sfeerfoto’s.
We zien het wel. Realistisch zijn. Loslaten. Ademhalen.

20131203 (1) (Large)

20131203 (2) (Large)

20131203 (3) (Large)

7 opmerkingen:

 1. Ah, dit is een probleem dat ook in mijn leven zou kunnen passen.
  Vanaf hier gezien heb je al drie dingen op dinsdag:
  1) kantoor thuis inrichten
  2) kamer dochter opruimen/opfrissen
  3) boek schrijven

  Voor mij hoef je er niet nog drie dingen bij te verzinnen ;-) want je komt al tijd tekort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, dat had ik in eerste instantie ook verzonnen. Maar...1) ik weet niet hoeveel ik kan laten zien van het kantoor, want dat is tenslotte onze bedrijfsruimte, 2) kamer van dochter is haar terrein en bovendien gaat het om tamelijk onzichtbaar werk (stoffen enzo) en 3) behalve een woordentelling is over het schrijven van een boek niet veel te bloggen (al wil ik proberen dat iets meer te gaan doen). Het zijn dus wel drie dingen en ik denk wel dat ik jullie min of meer op de hoogte ga houden, maar ik kon het niet in mijn "format" inpassen, met updates en voor- en nafoto's en dat is jammer. O ja, loslaten... ;-)

   Verwijderen
  2. Hahahahahaha, anita is me voor zie ik, ik dacht nl exact hetzelfde :)
   Maar ik begrijp het...... hoewel het ook zonder foto's mag toch??? Tis tenslotte DE decembermaand, anders dan alle andere maanden :)
   Succes met al je klussen, pfffffffff, klinkt als veulllll zo tussen de bedrijven door :)

   Verwijderen
  3. Blijkbaar zien jullie iets dat ik niet zag toen ik het plaatste... Maar het zou heel goed kunnen dat het kantoor gewoon volgestouwd wordt en het nieuwe jaar ingaat als een rommelhok, dat de kamer van de dochter met de franse slag opgefrist wordt en dat het boek stagneert (ik hoop het niet - het gaat zo lekker)... Zo gaat dat bij mij nu eenmaal in december. Inderdaad een heel andere maand... Maar we zien wel hoe het loopt.. ;-)

   Verwijderen
 2. Doorgaan,loslaten en ademhalen. Goeie voor de Decembermaand. Zeker zo'n drukke als jij voor de boeg hebt! Ik heb bijna een maand vrij en loop zo over van alles wat ik wil doen dat er weinig uit mijn handen komt.
  Doorgaan, loslaten en ademhalen...
  En dan maan zien wat er van komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Ik heb dit probleem altijd in december. Zoveel willen doen, zo'n drukke maand en tegelijkertijd gewoon moe zijn omdat het nu eenmaal winter is en het einde van het jaar. Ooit wil ik het kunnen loslaten zonder dit soort blogjes te moeten schrijven ;-)

   Verwijderen
 3. Oeps, maan moet natuurlijk maar zijn!

  BeantwoordenVerwijderen