vrijdag 1 november 2013

Terug, een jetlag en een primeur

Ik wilde hier schrijven dat het toch altijd tegenvalt, zo'n eerste dag na aankomst.  Dat ik van plan was om  gezellig een uitgebreid blogje te schrijven, maar dat ik toch wel erg moe was en...

En toen herinnerde ik me dat ik zoiets aan het begin van de maand ook al schreef. Tja. Ik leer het nooit.
Zo'n reis gaat je niet in de koude kleren zitten, zelfs niet als je wind mee hebt. Of juist niet als je wind mee hebt, want daardoor was de reis en dus onze "nacht" in het vliegtuig een uur korter dan de bedoeling was.

We zaten wel prettig, waarvoor we overigens bijbetaald hadden, bij de nooduitgang, met meters extra beenruimte. Dat scheelde wel. Alleen neem ik volgende keer een dikke trui mee, in plaats van mijn normale laagjesmethode (aankomen op het vliegveld in spijkerbroek en hemdje, later een t-shirt met lange mouwen erover heen en daaroverheen nog een t-shirt met korte mouwen), want na een maand in 30 graden voelt zo'n vliegtuig op kamertemperatuur (neem ik aan) verschrikkelijk koud. En we zaten bij de keuken, dus iedere keer als er een stewardess langs kwam rennen (en dat was vaak), kreeg ik nog een extra koude windvlaag over me heen.

Bij thuiskomst wachtten ons een tevreden kat (die wel direct eten van mij verwachtte, want dat had hij een maand niet gehad) en dochters die toch ook wel blij waren om ons weer eens te zien.

En nu... wennen aan de lage temperaturen, minder licht (we spraken iemand die op Curaçao woont, even in Nederland was en dacht dat er iets mis was met zijn ogen, want hij zag ineens zo weinig - hij bleek in Nederland een leesbril nodig te hebben) en gewoon weer thuis zijn. Wat ook best fijn is.

Krijg ik heimwee naar Curaçao? Waarschijnlijk wel. We voelden ons er thuis en vonden het er fijn, de warmte, het eiland zelf, de mensen. Maar zoals het er nu uitziet, gaan we in februari weer, dus dat is wel te overzien.

Nog even nagenieten...

Zonsondergang bij het Riffort (of eigenlijk aan de overkant, de gebouwen in de schaduw zijn van het Riffort)
En een primeur. Mijn allereerste filmpje. Je ziet hier hoe de Emmabrug opengaat (de hele brug draait dan weg) en een boot doorlaat. Geluid is niet best, het waaide nogal hard, maar dat is maar goed ook, want wij hebben het in de achtergrond over helemaal niets ("Je hoort ons nu wel op de achtergrond praten" "Oh, moet ik rare dingen zeggen?").
10 opmerkingen:

 1. Welkom thuissssssssss, zal best even tegenvallen denk ik zo, stiekempjes..... dat WEEEEEEERRRRRR hier, hahahahahhaha, ik heb altijd een maand of 3 nodig om eraan te wennen ;) ;) ;)
  Maar geniet van je thuiszijn, en je kids, dat moet idd heerlijk zijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat weer... Hoewel het op de dag van vertrek daar ook hard regende. Het is regentijd, maar koud is het natuurlijk niet. Ik hoop dat ik iets sneller wen thuis, want over drie maanden gaan we alweer (waarschijnlijk). Gisteravond was wel heerlijk rumoerig, met de dochters over de vloer. Jammer dat er eentje zelf in het buitenland zit, want die mis je dan toch nog.

   Verwijderen
  2. Zal ik over 3 maanden dan je koffers dragen en koken enzo??? Doe ik graag hoor ;)
   Ja jammer dat je niet 'compleet' bent met 1 dochter int buitenland.....
   Beter in de regentijd met aangename temp. dan hier... die vallende bladeren he??? Eens kijken of ik niet ook iets moet boeken voor jan. ofzo ;) Zo heerlijk om ergens naar uit te kunnen kijken... naar de zon wel te verstaan!!!!

   Verwijderen
  3. Haha, helaas. Voor de koffers heb ik mijn man en koken vind ik zelf zo leuk ;-) Maar ooit, als we op het eiland een vast adres hebben, een eigen huisje dus, willen we daar ook graag een gastenverblijf bij, dat we dan misschien gaan verhuren. Dus wie weet kun je ooit een zonvakantie bij mij boeken...
   Enneh... als het financieel kan, zeker doen, zo'n reisje naar de zon! Wij gaan al een paar jaar rond oktober/november en februari/maart een wek of twee naar de zon en dat helpt bij ons enorm tegen de winterdip.

   Verwijderen
 2. Welkom thuis en warme dikke truien aantrekken.
  Ik vind de herfst wel wat hebben, de avonden vind ik plezierig ben dan wat creatiever.
  Wen maar gauw voor je het weet ben je alweer vertrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het binnenblijven in de herfst ook wel gezellig, maar ik ben zo graag buiten. Ik merkte echt dat ik daarvan het meest genoot. En ik was bang dat ik daar geen zin zou hebben om te breien enzo, maar dat ging best.
   Ja, best snel weer. Ik schrok er ook van, maar echtgenoot heeft daar al weer wat afspraken lopen...

   Verwijderen
 3. Dank voor je mooie blogjes. Zelf zou ik nooit naar het buitenland ( waar dan ook) willen verhuizen, maar wat was het al leuk om zo mee te " reizen".
  De herfst hier is gelukkig ook heel gezellig. Dus "even "thuis is voor jou ook vast genieten!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was ook erg leuk om ons avontuur zo rechtstreeks met jullie te delen! En ja, het was even wennen, maar thuis is ook best genieten. Kaarsjes aan, plannen maken voor de feestdagen, stamppotjes eten. Ook heel gezellig ;-)

   Verwijderen