dinsdag 5 november 2013

Drie Dingen op Dinsdag ~ een schone lei

Zo, daar zijn we weer. Met een schone lei.

Hoewel… eigenlijk niet. Want ik vind het best jammer dat ik die enorme lijst doelen van vorige maand niet gehaald heb. Ik ben er tussen de bedrijven door nog steeds mee bezig en heb inmiddels twee pagina's aangemaakt met een overzicht van mijn recepten en mijn patronen (links staan in de zijbalk), maar klaar ben ik nog steeds niet.
Ik denk dat ik het af en toe zal melden als ik iets van die vorige lijst af heb, maar begin deze maand toch met drie nieuwe doelen. En omdat ik er behoefte aan heb me weer een beetje thuis te gaan voelen in mijn eigen huis (ja, ik weet het, belachelijk, zo lang is een maand niet, maar ik heb er echt een beetje moeite mee om te wennen) worden het deze keer weer drie opruim- en klusdoelen.

:: de fotokast opruimen. In deze kast bewaar ik de fotoalbums en alles wat daar iets me maken heeft, zoals papieren die bewaard moeten worden, spullen om kaarten mee te maken en oude knutselwerkjes van de dochters. De fotoalbums staan er redelijk netjes bij, maar de rest is er min of meer ingepropt, met het idee dat ik het ooit nog eens ging sorteren. Dat ga ik dus deze maand doen.

20131105 (1) (Large)

:: mijn kledingkast opruimen. Die wordt regelmatig opgeruimd en ik bezit echt niet idioot veel kleren. Maar voor de vakantie heb ik er alleen uitgehaald wat de koffer in moest en de laatste stapel was bovenop het mandenrekje gegooid. Ik zit met een berg zomerkleding die ik in februari pas weer nodig heb en nog met wat spullen die bij nader inzien helemaal niet geschikt bleken voor de temperaturen op Curaçao en die ik dus pas in juni (hopelijk) kan dragen. En dan is er nog de eeuwige “als-ik-slanker-ben” stapel, die dringend weer eens bekeken moet worden, want alles wat ik nu niet zo dragen als ik er wel inpaste, ga ik dan waarschijnlijk ook niet dragen. En sommige dingen ga ik gewoon nooit meer passen, dus die moeten eigenlijk weg. Maar dat valt niet mee…
Niet schrikken van de voorfoto’s…

20131105 (2) (Large)

20131105 (3) (Large)

20131105 (4) (Large)

En oh ja, de kledingkast is tegelijkertijd ook onze enige zolderruimte (als je goed kijkt zie je in de middelste foto een doos duplo – voor de ooit-eens-kleinkinderen), dus ik moet de koffers er weer in zien te krijgen (hm, Curaçaokleding in Curaçaokoffer is misschien wel een goed idee) en de kerstspullen zo neerzetten dat ik er bij kan half december.

:: oei.. twijfelgevalletje. Er is zoveel dat ik moet/wil doen, dat het lastig kiezen is. Bovendien ben ik bang dat ik het weer niet red, want deze maand is toch al erg vol (welke maand niet, eigenlijk?). Ik kies voor een simpele: (rol)gordijn bij het keukenraam ophangen. In de zomer vind ik het wel prettig, dat grote kale raam. Dan komt er ook veel licht doorheen. Maar ‘s winters voelt het koud en donker.

20131105 (5) (Large)

Zo, dat waren er weer drie. In mijn hoofd heb ik altijd veel meer dingen, maar ik merkte de vorige keer dat het hielp om voor een beperkt aantal dingen “verantwoording af te leggen” aan mijn bloglezers. Dus we gaan eens zien wat hier van terecht komt.

Hebben jullie nog grote (opruim)klussen voor deze maand?

13 opmerkingen:

 1. Mijn opruimproject gaat gewoon door.
  Kledingkast staat vooraan op de lijst. Dan de rommelkast op de overloop. Tja, en dan eigenlijk ( ik zeg eigenlijk) de zolder.
  Dat is inmiddels zo'n groot project dat ik het waarschijnlijk in hele kleine stukjes op moet delen.
  We zullen zien.
  Moet ik er bij vermelden dat ik nog een hight tea organiseer, een afscheidsfeestje van de buren heb en een ( maar liefst hele) koffiedag.
  Om over gewoon werken en in huis werken, mijn praktijkhuiswerk en tijd voor mijn gezin nog maar niet te spreken.
  Plannen?
  Altijd te veel!
  Maar ik heb er wel zin in!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook die kledingkast dus... kunnen we elkaar inspireren. En ja, als je een zolder hebt, komt hij ook vol te staan. Dat is een voordeel van ons huis. In kleine stukjes lijkt me verstandig, zeker omdat het waarschijnlijk gaat om spullen waar dierbare herinneringen aan kleven. Dat maakt het lastig.
   En dan nog drie bijeenkomsten organiseren ook, naast je werk... Drukke maand. Ik doe het je niet na (hoewel, als ik naar mijn agenda kijk, zal ik wel moeten - het loopt vol).
   Maar gelukkig heb je er zin in ;-)

   Verwijderen
 2. Kledingkast,ha,ha,ik ook, de rotzooi erin valt mee, maar het is weer nodig even uitsoppen en stapeltjes maken en kleren mooi weghangen.
  Al mijn kasten kunnen wel weer een beurt gebruiken, maar dan ook spullen wegdoen.....Verbaas me altijd hoe snel er weer troep is. Jij wilt gewoon teveel , wat een projecten in je hoofd blijft er altijd een berg voor je staan. Sterkte met ruimen, kan ik ook wel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, zo'n kledingkast heeft natuurlijk nogal druk verkeer, kleding eruit, schone was erin. Geen wonder dat het regelmatig opgeruimd moet worden. Ik heb altijd het idee dat een opgeruimde kast een afgerond project is, maar zo werkt dat natuurlijk niet.
   En ja, ik wil altijd te veel, heb altijd een hoofd vol plannen. Vroeger probeerde ik mezelf te veranderen, maar dat lukte niet. Nu probeer ik ermee om te gaan, dat werkt beter.
   Jij ook succes met ruimen!

   Verwijderen
 3. Haha, misschien kan ik beter zeggen: heb ik een vertrek waar ik géén opruimklus heb....ik ben een ei in opruimen. Maar goed, we gaan het gewoon wéér proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij is het ook overal wel wat, hoor ;-) Ik had totaal geen moeite om met (meer dan) drie dingen te komen. Wel met een keuze maken waar ik (hopelijk) ook echt iets mee kan binnen een maand. Mijn standaard todo-lijst is altijd: hele huis schoon, schrijf boek. Ik probeer het nu in kleinere stukjes op te delen.

   Verwijderen
 4. Je hoeft je niet te vervelen zie ik ;-)
  Dat opruimen vergt onderhoud merk ook ik. Het gaat in mijn huis wel veel beter sinds het kastjesproject, maar mijn aandacht moet niet te lang verslappen.
  Ik heb nu de zolder op het oog waar weer wat aan moet gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, vervelen zal niet lukken. Altijd meer dan genoeg te doen. En ik ben zo blij dat wij gewoon geen zolder hebben. Dat scheelt een hoop opruimen (want "schuif maar even op zolder" is bij ons "gooi weg" of "zoek er een goede plaats voor". Maar aan de andere kant... koffers en kerstspullen zou ik er wel graag kwijt willen...

   Verwijderen
 5. Hoi,

  Ik knap zo op van dit soort foto's, het geeft me het gevoel niet alleen te staan in mijn (regelmatig mislukte) opruimpogingen. Maar we blijven strijden!

  Dank voor het delen van deze foto's, ik zit in een omgeving waar het bij iedereen veel netter lijkt dan bij mij :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. groeten van Marijke

   (was ik ook al vergeten, je bent chaotisch of niet)

   Verwijderen
  2. Fijn dat ik je blij kan maken met mijn rommel ;-) Bij mij is het nooit echt netjes. Ik roep altijd dat het komt door teveel mensen in een te klein huis, maar we zijn inmiddels gekrompen van 5 naar 3 en dat helpt niet echt. Misschien ligt het dan toch aan mij ;-)

   Verwijderen
 6. Heb net mijn hele bovenverdieping aangepakt. Tip voor opruimen van je kleren: kijk voor ideeen op Pinterest (engelse zoektermen gebruiken dan komt er heel veel aan goede ideeen voorbij). Deze bijvoorbeeld:http://www.pinterest.com/pin/458945018247588679/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, pinterest zit vol goede ideeën! Ik kan uren doorbrengen met kijken naar andermans opgeruimde kasten. Dat voorbeeld is inderdaad ook een goeie. Maar meestal werkt het niet voor mij, want wij hebben echt minimale kastruimte (en ook niet zoveel kleding). En ik ben een krent, want ik vind het zonde om geld uit te geven om die zolderkast goed in te richten. Planken staan al jaren op mijn verlanglijstje. Misschien toch maar eens doen. Bij deze is het punt van de kledingkast uitgebreid met planken ophangen. En misschien een verfje...

   Verwijderen