vrijdag 11 oktober 2013

Van alles wat

Ik wou dat ik al wat mooie foto’s van het eiland of de stad had, maar het is hier net als thuis. We zitten het grootste deel van de dag achter de laptop, afgewisseld met wat huishoudelijk werk (ik) en heel af en toe een duik in het zwembad (gezellig samen).

Vandaar dat jullie vandaag een “van alles wat” stukje krijgen, met wat dingen-die-hier-anders-gaan die ik zelf ook wil onthouden ;-)

:: we waren er al voor gewaarschuwd: de muggen. Die zijn hier talrijk en knap venijnig, vooral ‘s ochtends en aan het eind van de middag. Gelukkig heb ik genoeg muggenmiddel met deet bij me, maar echt prettig vind ik het niet om me daar voortdurend mee in te spuiten. Ik ga me thuis eens verdiepen in recepten als deze.

:: we hebben hier in principe geen warm water. Bij de douche hangt een klein boilertje, maar die gebruiken we niet. Het “koude” water hier is warm genoeg om mee te douchen. Voor de afwas, schoonmaak en (hand)was kook ik water op het electrische fornuis.

:: had ik speciaal voor jullie een fotootje gemaakt van onze geïmproviseerde wasdroogopstelling, komt de eigenaar van het appartementencomplex daarnet een prachtig groot droogrek brengen. Maar goed, ons eerste wasje werd dus zo gedroogd:

20131011 (Large)

:: ik kan precies bijhouden hoeveel electriciteit ik gebruik (want het is prepaid – we moeten codes kopen om het aan te vullen). Dat vind ik wel prettig, want het is één van de dingen waar we voor gewaarschuwd zijn: electriciteit is hier duur en door de airco gebruik je vrij veel

:: water is hier ook duur, maar dat kan ik helaas niet bijhouden (is inbegrepen bij de huur). Toch zal het watergebruik wel meevallen. De douche is net te koel om er langer onder te blijven staan dan nodig is en we hebben geen wasmachine.

:: de was doe ik dus in een emmertje. Lakens worden door de verhuurder gedaan, kleding hebben we genoeg bij ons, maar de meeste dingen daarvan kunnen ook wel een keertje in dat emmertje. Ik vind dat wel leuk, zo’n beetje kamperen, zeker als het maar om twee personen gaat.

:: water is hier vooral zo duur omdat het tot in het extreme gezuiverd is. Wat uit de kraan komt is echt puur H2O. Geen gifstoffen dus, maar ook geen mineralen. Planten water geven kun je hier dus beter met regenwater doen.

:: omdat ik thuis ook veel water drink (en zo dus mineralen binnenkrijg, die ik hier ga missen), slikken we multivitamines. Mineraalwater kopen zou ook kunnen, maar dat vind ik zo’n gedoe.

 Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten