maandag 14 oktober 2013

Op huizenjacht

Nou ja, die titel is een beetje voorbarig. Zover zijn we nog lang niet. Maar we hadden een onverwachts dagje vrij en besloten een rondje te maken over het eiland om eens te kijken waar we zouden willen wonen als we ons hier definitief zouden vestigen. Omdat we de vorige keer nog niet richting de oostpunt waren geweest, reden we eerst die kant op.

20131014 (1) (Large)

20131014 (2) (Large)

De Caracasbaai en de andere baaien in die omgeving vonden we het prachtig, maar je kunt aan de kapitale villa’s en de bijbehorende jachten al zien dat dat voor ons geen haalbare optie is.
Omdat onze benzine bijna op was en we niet in een onbekende omgeving op zoek wilden naar een tankstation, reden we terug naar Willemstad en vervolgden daarna onze weg naar Westpunt. Die kant van het eiland is (nu nog) een stuk minder ontwikkeld qua villaparken. Er is vlakbij ons appartement een villapark waar we de vorige keer al rondgekeken hebben en waar we erg van gecharmeerd zijn. Leuke kleine huisjes voor redelijk betaalbare prijzen. Maar het dichtsbijzijnde strand is een behoorlijk eind weg en dat is toch wel jammer.
 
Bij Westpunt (zo heet het plaatsje, maar het is ook letterlijk de meest westelijke punt van het eiland) stopten we even om bij de haven te kijken. Vooral aan het eind van de dag is daar een gezellige bedrijvigheid. Vissers brengen hun vangsten binnen, die wordt gewogen, in stukken gesneden en verkocht aan plaatselijke restaurants.

20131014 (5) (Large)

20131014 (6) (Large)

20131014 (7) (Large)

20131014 (4) (Large)

Daarboven is mijn droomhuis, met uitzicht op de zonsondergang…

20131014 (3) (Large)

Tja… dream on!

We hebben ook nog even bij een ander, nog te bouwen, villapark gekeken. Dat ligt wel aan de zee, maar het bleek dat je daar geen privestrand hebt en dat rand van het terrein helemaal verkocht en volgebouwd wordt. Dit uitzicht ben je dan dus kwijt en je kunt ook niet lopend naar de zee om een stukje te gaan zwemmen en dat zouden we nu juist zo graag willen.

20131014 (9) (Large)

De kavels die wij eventueel kunnen betalen liggen aan de andere kant van het terrein.

20131014 (8) (Large)

Ook mooi, maar toch niet helemaal wat we zoeken (nog steeds ver van het strand en minder wind dan dat andere park). Gelukkig zijn we ons alleen nog maar aan het oriënteren… En gelukkig vind ik niets leuker dan huizen kijken. Voorlopig verruil ik mijn verloren kwartiertjes (uh… soms langer) op Funda voor een beetje rondsnuffelen op Curaçaose huizensites.

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat jullie een dagje hadden om het eiland verder te verkennen. Mooie plaatjes!
  Oh ja, funda is een leuk tijdverdrijf. Daar heb ik ook menig uurtje aan besteed.
  Momenteel zoeken we een goedkoop vakantiehuisje op Schiermonnikoog, dat we tot ons eigendom mogen rekenen.
  Tja.. Dream On...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dromen is leuk ;-) En wie weet duikt er iets betaalbaars op. Wij zitten hier ook in het "je moet geluk hebben" segment, maar dat maakt het juist wel spannend om rond te kijken.

   Verwijderen
 2. Het is is toch wat dat wij allemaal iets hebben met het zoeken naar huizen, ook Anita van de reactie hierboven. Het is leuk om weg te dromen bij de mooie huizen die je tegenkomt en waarvan je weet dat die toch niet haalbaar zijn, maar ook bij de huizen die wel binnen je bereik liggen. Zelf zoeken wij al jaren naar een huisje in Noorwegen of Zweden. Niet dat het ooit iets wordt, denk ik, maar stiekem denken we: Stel dat... Je kunt nooit weten... ;-) Succes met de zoektocht, Geertrude!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk er niet alleen graag naar, ik verbouw ze ook meteen in gedachten en richt ze dan volledig in. Tamelijk vermoeiend, maar wel leuk ;-) En wie weet vinden jullie nog iets in Noorwegen of Zweden. We hebben ooit eens zo'n huizenblad meegenomen van de emigratiebeurs en daar stonden er best veel in, tegen redelijke prijzen (maar waarschijnlijk in the middle of nowhere). Ik vond het mooie huizen, maar wij willen nu juist zo graag aan de winter ontsnappen in plaats van er naar toe verhuizen ;-)

   Verwijderen
 3. Het blijft leuk om zo eens naar andere huizen te kijken, doe ik ook wel.
  Alhoewel ik er best tegen op zou zien om te verhuizen. Wij zitten al 34 jaar op dezelfde plek. Best saai eigenlijk , maar de tijd vliegt .Van een weg waar jonge ouders aan woonden , is het nu een "gepensioneerd" weggetje geworden Nu zie je hier de kleinkinderen af en toe buiiten. Gelukkig hoefje nog niet te beslissen of je moet daar nu onverwachts tegen een droomhuis aanlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt mij juist heel bijzonder om al zolang op dezelfde plek te wonen. Wij hebben in 23 jaar huwelijk al vijf verschillende huizen bewoond. In ons huidige huis wonen we al 8 jaar, dat is lang voor ons ;-)
   Nee, ik ben blij dat we nog niet hoeven te beslissen. Af en toe zien we iets moois, maar we willen eerst weten of we in Willemstad of daarbuiten willen wonen. Het heeft allebei voor- en nadelen. Waarschijnlijk huren we de volgende keer een huis in de stad om te kijken hoe dat is.

   Verwijderen
 4. Wat ik nog wilde vragen: gaan jullie ook nog andere landen testen of wordt het Curaçao (àls jullie gaan emigreren)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit moment is het plan Curaçao, mede omdat echtgenoot hier al behoorlijk wat zakelijke contacten heeft lopen.
   Voor mij staat Australië nog steeds hoger op de lijst, maar het is niet mogelijk om daar zomaar binnen te komen (hebben we in 1995 geprobeerd en aangezien je puntenscore omlaag gaat als je ouder wordt...) Dat is het voordeel van Curaçao, het is wel een apart land nu, maar als Nederlander kun je een emigratie vrij gemakkelijk regelen.

   Verwijderen