dinsdag 8 oktober 2013

Drie Dingen op Dinsdag ~ update

Mensen, wat vliegt de tijd. Voor mijn gevoel ben ik nog bezig met inpakken en nu zitten we hier al bijna een week. Die eerste week was dan ook een week van wennen, ontdekken en aanpassen. Koken op een electrisch fornuis, afwassen zonder heet water bij de hand te hebben, electriciteit prepaid moeten kopen (dus opletten of het niet ineens op is), een nieuw ritme ontdekken en een man die bijna nog langere uren maakt dan thuis, want natuurlijk brak er precies deze week bij verschillende klanten paniek uit. Ik heb het strand nog niet gezien.

20131008 (2) (Large)

De zee wel, want die kunnen we zien vanaf de porch. Op de foto is het niet zo goed te zien, maar dat iets donkerdere blauwe stukje in het midden, naast de boom, is de zee.

Maar goed, we zijn hier om te kijken of we hier zouden kunnen wonen en dit is voor ons meestal de realiteit (niet dat wennen, maar wel die drukke echtgenoot - en ik had zelf ook nog wel wat te doen). Het blijft heerlijk om buiten op de porch te werken. Vanaf een uur of twaalf ‘s middags staat daar de schaduw op en een lekker windje. Toch altijd beter dan in ons minikantoortje met uitzicht op de carport. En een beetje vakantie is het toch wel. Het huis is niet veel kleiner (misschien zelfs groter) dan ons eigen huis, maar er staan veel minder spullen, dus het is toch gemakkelijker bij te houden. Al moet ik zeggen dat dit me er nog meer van overtuigd dat ik met veel minder ook best kan leven.

Mijn drie (maal drie) dingen… Het is zo’n lijst dat ik in een poging het overzichtelijk te houden korte commentaren in de lijst zelf ga zetten. Eens kijken of dat een beetje leesbaar blijft.

Blogdoelen: 

1.  oude blogposts terugzetten (ik ben daar een paar maanden geleden al mee bezig geweest, maar nog lang niet klaar)

– mee bezig, maar het is enorm saai werk (knippen en plakken), dus het schiet niet echt op.

2.  blog organiseren (met tags en categorieen, zodat alles gemakkelijker terug te vinden is), eventueel wat thematische overzichtspagina’s (voor de moestuinstukjess bijvoorbeeld) maken, zorgen dat mijn linkjes naar oudere posts werken, “link within” (zo’n rijtje met sortgelijke posts) toevoegen

– heeft pas zin als het vorige punt is afgerond.

3.  de layout aanpassen (ik vind dat simpele wel mooi, maar er mag iets meer kleur in, misschien toch weer een header en eigenlijk ook een recente foto van mezelf, want die ik nu overal gebruik is ook al weer anderhalf jaar oud) + meteen facebook/twitter etc in dezelfde stijl/met dezelfde foto aanpassen. Oh, en eigenlijk wil ik wel weer een echte blognaam, in plaats van "Geertrude blogt", maar ik ben er nog niet uit welke. 

ik ben al een beetje aan het rommelen geweest met een ontwerp, maar ben er nog niet uit. Ik heb wel een voorkeur voor bepaalde kleuren, maar moet nog kijken of die in een blog ook mooi zijn.

Die foto moet nog even wachten tot mijn wallen weggetrokken zijn. En tot ik wat minder rood ben. Nee, ik ben niet verbrand, maar ik heb van nature zo’n lichte huid, dat ik altijd eerst rood word en dan pas bruin. Hoewel de warmte (in combinatie met overgewicht) natuurlijk ook gewoon de reden voor mijn rooie kop kan zijn. In ieder geval schrik ik er ieder keer van als ik in de spiegel kijk ;-)

Over de blognaam ben ik nog aan het nadenken. Ik heb wel een idee, maar ik ben er nog niet zeker van. Hoe denken jullie over blognamen? Moeten die bijzonder zijn, of juist grappig of in ieder geval aanspreken? Of is “Geertrude blogt” duidellijk genoeg?

Ik heb er altijd moeite meegehad en ben ook heel wat keren van naam veranderd. Mijn allereerste blog heette: “Altijd blijven lachen”, daarna ben ik nog een tijdje “MikMak” geweest en tussendoor heel even “Kletskoek”. Oh, en nog een jaartje ofzo “Thoughts and Things”, maar ik merkte dat ik dat zelf niet eens netjes kon uitspreken, dus dat wordt 'm niet meer.

Suggesties en goede raad (gewoon zo laten?) zijn welkom!

20131008 (1) (Large)

Schrijfdoelen:

2.1. verhaal voor Campingarts opzetten en schrijven
2.2. manuscript dat ik in het voorjaar schreef bekijken en besluiten wat ik ermee doe (herschrijven of als verloren beschouwen – ik ben bang dat ik voor het laatste zal moeten kiezen)
2.3. brainstormen voor nieuwe roman en beginnen aan eerste opzet.


Kan ik kort over zijn. Geen tijd voor gehad. Ik ben bezig met de laatste redactieronde voor Erfgoed, wat inhoudt dat ik letterlijk zit te turen naar d’tjes en t’tjes en andere kleine foutjes. Dat kost veel tijd, maar dat komt ook omdat ik het moeilijk kan loslaten. Alles wat er nu nog in blijft staan komt tenslotte ook in het echte boek terecht…

Persoonlijke doelen:

3.1. uitvinden of ik echt wil verhuizen naar de tropen (want leven en werken is iets heel anders dan vakantiehouden) 

ik kan niet beweren dat ik er al uit ben, maar zoals ik hierboven al zei, het echte leven is hier aardig toegeslagen, dus het wordt wel een realistische maand. De warmte is in ieder geval best vol te houden (afgezien van dat rode hoofd dan)

3.2. uitrusten, ontspannen en beter worden (oke, het is geen echte vakantie, maar het wordt wel tijd dat ik eens wat gas terug neem) 

ja en nee. Ontspannen valt nog niet echt mee (zijn stress is mijn stress, zo werkt dat nu eenmaal), ik slaap wel redelijk maar nog een tikje onrustig vanwege de airco. Die doet het inmiddels wel, maar we moeten nog een beetje uitvinden wat de juiste temperatuur is. Op dit moment zetten we hem aan als we gaan slapen, dan een paar uur later uit omdat het toch te koud wordt (en dan staat hij op 27 graden!) en dan weer een paar uur later weer aan. Ik zou wel weer eens een hele nacht door willen slapen… Mijn griepverschijnselen zijn overigens wel weg, ik heb alleen op dit moment een ontstoken oog.

3.3. genieten! 

ik ben op een tropisch eiland. Dus. Als ik vergeet te genieten herinner ik mezelf daaraan. En heel vaak gebeurt dat niet. Want ik hou van licht en zon en dat heb je hier meer dan genoeg. Ja, genieten lukt wel.

6 opmerkingen:

 1. Leuk om je eerste wil-ik-hier-gaan-wonen week te volgen. Zo te lezen heb je nog veel meer tijd nodig dan een maand om echt te kunnen beoordelen of je er wilt gaan wonen. En wanneer zelf een huis hebt, dan zul je dat toch aanpassen en inrichten naar je eigen wensen, dus dan laat jij een hypergevoelig, met sensoren uitgeruste airco installeren, die de temperatuur aanpast op jouw lichaamstemperatuur ;-)

  Wat een lange lijst met doelen heb je eigenlijk. Dat valt me nu pas op. (het had een lijst van mij kunnen zijn)
  Oh ja, en wat mij betreft hou je 'Geertrude blogt'. Het dekt helemaal de lading en geeft je de vrijheid om over een breed scala aan onderwerpen te schrijven. Het klinkt gewoon kort maar krachtig : geertrude blog. punt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, een maand is niet genoeg om het zeker te weten. Maar het is een begin. Als deze maand blijkt dat we niet kunnen functioneren in de hitte is het sowieso geen optie. Ons idee is om steeds iets langer te gaan (we mogen hier zes maanden per jaar zijn zonder te emigreren). Dat is ook voor de dochters een mooie overgangsperiode.
   Het is inderdaad een enorm lange lijst, dat zag ik ook pas toen ik gisteren dit stukje schreef. Maar dat is wel goed, want juist nu echtgenoot het zo druk heeft, moet ik wel bezig blijven. In ieder geval kan ik stoppen met nadenken over die blognaam, dat scheelt weer een punt. ;-) Bedankt voor het meedenken!

   Verwijderen
 2. Eens met Anita, 'Geertrude blogt' , moet je zo laten , vaak kunnen titels van blogs wat gekunsteld lijken.
  Ik zou haast moe worden van jouw lange lijsten , zet je jezelf daar niet mee onder druk.
  Je hebt het over beter worden , waar wil je van beter worden? Je hoeft daar natuurlijk geen antwoord op te geven , maar ik lees het af en toe in je blogs.
  Een maand is zo om en waarschijnlijk ook te kort om te voelen of jullie je daar willen vestigen.
  Man kreeg het in zijn hoofd om deze week houtwerk buiten te gaan schilderen , ben best trots op hem hoe hij dat doet. Gedeeltelijk wordt het ook een andere kleur dan lijkt het huis direct anders.
  Lijkt wel of ik even uitgebreid ben , is ook goed want kan ik meer opruimen in het huis , heb zelf meubels in de boenwas gezet, hoe ouderwets. De slaap overvalt me en ik permitteer mezelf om even te gaan slapen. Groetjes en denk aan genieten en ontspannen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn, deze reacties op mijn blognaam. Hoef ik daar niet meer over te piekeren. Bedankt voor het meedenken!
   Beter worden slaat niet op een nare ziekte of zo, maak je niet ongerust. Eigenlijk zou "weerstand vergroten" een betere omschrijving zijn. Ik heb al tijden (maanden, jaren?) het ene virusje na het andere. Om gek van te worden. Ik hoop dat zon(licht), rust (nou ja, zoveel mogelijk) en gezond eten daar verbetering in aan kunnen brengen.
   Voor zover ik gehoord heb is het in Nederland inderdaad prachtig weer om de buitenboel te schilderen. En meubels in de boenwas zetten: dat vind ik knap. Ik heb het ooit geprobeerd, maar ik had niet genoeg kracht om het goed uit te smeren en op te poetsen. Dat je daarna even een dutje moet doen begrijp ik dus best. ;-)

   Verwijderen
 3. Geertrude blogt!
  Pakkend, simpel en passend.
  Spannend een uitprobeermaand op een tropisch eiland.
  Vergeet het genieten nou echt niet.
  Mocht het daar gaan wonen niet door gaan, dan heb je hier toch van genoten.
  Dank je wel dat je ons mee laat genieten van je/jullie avontuur!

  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Driemaal is scheepsrecht. Het blijft Geertrude blogt. Bedankt voor het meedenken! En nee, ik vergeet niet te genieten. Het zou zelfs zomaar kunnen dat we vanmiddag naar het strand gaan... ;-)

   Verwijderen