dinsdag 15 oktober 2013

Drie dingen op Dinsdag ~ halverwege

En toen waren we alweer op de helft van onze maand! Het gaat veel te snel, eigenlijk. En tegelijkertijd merk ik ook dat we hier echt al wat beginnen te wennen. Boodschappen doen gaat gemakkelijker, we hebben min of meer een ritme dat werkt (om zes uur opstaan, zodat we klanten in Nederland te woord kunnen staan voordat bij jullie de avond begint, vroeg naar bed om dat vol te houden) en het appartement begint langzaam een beetje als thuis te voelen. We zijn inmiddels ook wat vaker op stap geweest, zowel om rond te kijken als naar het strand. Om half vijf stoppen met werken geeft ons genoeg tijd om naar de Kleine Knip te rijden en te zwemmen tot de zon onder is.

20131012flamingos (1) (Large)
Flamingo's bij Sint Michiel

Op vakantie heb ik altijd rond de tiende dag heimwee en dat had ik nu ook, maar dat was met een dagje weer over. Na twee weken begin ik het normaal gesproken zat te worden, dus ik ben benieuwd hoe dat nu gaat. Het scheelt wel dat ik genoeg te doen heb. Ik ben er nu al achter dat mijn lijst voor deze maand waarschijnlijk een tikje optimistisch was. Maar goed, dat helpt tegen het “ik wil wel weer naar huis” gevoel…

20131015 (2) (Large)
Zonsondergang bij Westpunt


Een update:

Blogdoelen:
1. oude blogposts terugzetten (ik ben daar een paar maanden geleden al mee bezig geweest, maar nog lang niet klaar)– nog steeds mee bezig, maar het is enorm saai werk (knippen en plakken), dus het schiet niet echt op. Ik betwijfel ook of ik dat deze maand afkrijg, want ik moet me ook echt op schrijven richten en ik ben pas bij begin 2010. Oh, en ik blijk een heleboel foto’s van 2009 niet op mijn laptop te hebben staan. Alle breiwerkjes en naaisels zijn weg. Ik hoop dat ze nog wel op mijn backup dvd staan..

2. blog organiseren (met tags en categorieen, zodat alles gemakkelijker terug te vinden is), eventueel wat thematische overzichtspagina’s (voor de moestuinstukjess bijvoorbeeld) maken, zorgen dat mijn linkjes naar oudere posts werken, “link within” (zo’n rijtje met sortgelijke posts) toevoegen
– heeft pas zin als het vorige punt is afgerond.

3. de layout aanpassen (ik vind dat simpele wel mooi, maar er mag iets meer kleur in, misschien toch weer een header en eigenlijk ook een recente foto van mezelf, want die ik nu overal gebruik is ook al weer anderhalf jaar oud) + meteen facebook/twitter etc in dezelfde stijl/met dezelfde foto aanpassen. Oh, en eigenlijk wil ik wel weer een echte blognaam, in plaats van "Geertrude blogt", maar ik ben er nog niet uit welke.
- dankzij jullie geen gepieker meer over de blognaam en na veel puzzelen met kleurtjes en de indeling (op een testblog), kwam ik tot de conclusie dat ik mijn huidige layout eigenlijk heel mooi vind. Grote aanpassingen ga ik dus niet doen.  Tenslotte is het ook nog niet zo heel lang geleden dat ik deze layout neergezet heb (al kan ik niet meer precies terugvinden wanneer ik die rode stippeltjes verwijderd heb). Ik ga ook geen header met foto’s of zoiets toevoegen, want ik plaats al genoeg foto’s, dat wordt veel te druk. Ik kan me trouwens wel herinneren dat ik toen ik deze layout maakte ook heb zitten tobben met kleurtjes (maar lichte kleuren zijn onleesbaar en donkere lijken allemaal op elkaar) en een plaatje in plaats van tekst bij “Geertrude blogt”, maar dat toen ook al niet mooi vond. Waarom ik dat nu allemaal opnieuw moet onderzoeken om vervolgens tot dezelfde conclusie te komen, weet ik niet.
Ik wil nog wel wat dingen aanpassen in de sidebar, maar dat komt als ik mijn blog georganiseerd heb, en als die foto gemaakt is.

Schrijfdoelen:
2.1. verhaal voor Campingarts opzetten en schrijven verhaal voor Lidy van de Poel opzetten en schrijven.
Synopsis voor Campingarts verstuurd ter goedkeuring. Mailtje gekregen dat de serie is stopgezet. Nu inlezen in een andere serie en daar een synopsis voor schrijven.

2.2. manuscript dat ik in het voorjaar schreef bekijken en besluiten wat ik ermee doe (herschrijven of als verloren beschouwen – ik ben bang dat ik voor het laatste zal moeten kiezen)
Aan het lezen. Het eerste deel is niet slecht, maar ik ben nog niet klaar.

2.3. brainstormen voor nieuwe roman en beginnen aan eerste opzet.
Nog niet aan toe gekomen.

Persoonlijke doelen:
3.1. uitvinden of ik echt wil verhuizen naar de tropen (want leven en werken is iets heel anders dan vakantiehouden)
we hebben twee extreem stresserige weken achter de rug, vooral wat echtgenoots werk betreft, dus “real life” hebben we hier aan den lijve ondervonden. De stress blijft hetzelfde, maar het feit dat we even in het zwembad kunnen duiken of gewoon simpelweg even buiten op de porch kunnen zitten helpt enorm om te ontspannen. In Nederland werkt naar buiten gaan ook, maar ja, het weer…

3.2. uitrusten, ontspannen en beter worden (oke, het is geen echte vakantie, maar het wordt wel tijd dat ik eens wat gas terug neem)
tja… zie boven. Maar het gaat steeds beter, al blijf ik slaap tekort komen (met dank aan de pup van de buurman, die af en toe een nacht doorblaft). Mijn ontstoken oog is over (ik draag nu buiten bijna altijd een bril met goede UV-bescherming) en ik probeer mezelf voor te houden dat het niet erg is als ik niet alle doelen van mijn lijst (behalve deze dus!) haal.

3.3. genieten!
- check en check! En niet te vergeten de kleinere dagelijkse genietmomenten. ‘s Ochtends de prachtige zonsopgangen zien, de vogels horen fluiten en het langzaam heel snel lichter zien worden. ‘s Avonds in het donker met een glaasje rosé in de “frisse” (nog steeds rond de 27 graden) avondlucht, na een werkdag in de auto stappen om nog net de zonsondergang op Westpunt te kunnen zien…

20131015 (1) (Large)
Dagelijks genieten van de zonsopgang

2 opmerkingen:

 1. De tijd vliegt ,maar je hebt nog 2 weken. hoeveel tijdsverschil is het met Nederland?
  Mooie zonsondergangen . Het is hier echt herfst , kleinzoon net naar zijn bedje gebracht die is een dagje hier ,hoop dat ie een dutje doet kan ik ook even zitten heel gezellig zo'n kereltje om me heen .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is zes uur tijdsverschil. Dus 's ochtends zes uur (als wij opstaan) is twaalf uur 's middags bij jullie. Ik heb de berichten over het weer in Nederland gehoord... Echt herfst inderdaad.
   Heel leuk, zo'n kleinkind op bezoek. Geniet ervan ;-)

   Verwijderen