woensdag 18 september 2013

Kringloopvondsten ~ kleurtjes en goede dingen

Ik loop regelmatig even bij de kringloopwinkel binnen, maar ik ga ook vaak met lege handen weer naar buiten. Ik probeer een beetje kritisch te zijn en niet zomaar alles te kopen wat ik leuk vind, want dan koop ik echt veel en veel te veel. Meestal is het voldoende mezelf te vragen of ik het a. nodig heb en/of b. echt heel mooi vind. Op die manier heb ik heel wat dingen weer teruggezet waar ik ze gevonden had.

Maar vorige week lukte het niet.

20130918 (1) (Large)

Ik heb een blikjestik. En ik denk dat het erfelijk is, want mijn moeder heeft ook een grote verzameling. Ik zie eigenlijk altijd wel iets moois in de berg oud ijzer die de kringloop heeft staan, maar ik probeer me dus in te houden en meestal lukt dat.
Deze twee kon ik niet laten staan. Ik weet niet waarom, maar ik vind die kleurtjes zo leuk. En ik denk dat mijn oma er eentje had, want ze geven me zo’n vertrouwd en gezellig gevoel.

Wat ik ermee ga doen weet ik nog niet. Misschien laat ik ze wel gewoon op de kast staan, voor een beetje extra kleur in mijn huiskamer.

En dan zou ik dit boek ernaast (of eronder) kunnen leggen. Ik zag pas dat de kleuren van de kaft precies bij die blikken passen toen ik de foto’s onder elkaar zette.

20130918 (2) (Large)

Ik viel eigenlijk in eerste instantie op de titel. Alle goede dingen om ons heen. Dat klonk zo lekker positief en daar had ik wel zin in. En toen bleek het een boek te zijn over de medicinale en voedingstoepassingen van planten die in het wild groeien (in de UK, maar de meeste groeien hier ook).

Zomaar een paar dingen die vorige week met mij mee naar huis kwamen. Nodig? Ik bewijfel het. Blij mee? Absoluut!

En jullie? Nog leuke kringloopschatten ontdekt? En hoe besluiten jullie of je iets meeneemt of niet?

p.s. mijn nieuwste verhaal voor "Dorpsleven" ligt nu in de winkels en is ook digitaal verkrijgbaar. Meer informatie hier.

6 opmerkingen:

 1. Mooie blikken.
  En het boekje heb ik natuurlijk al gelezen.
  Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, jij had hem veel eerder dan ik ;-) Daardoor vergat ik het steeds te melden...

   Verwijderen
 2. Oooh, prachtige blikken en een mooi boek. Die zou ik ook meegenomen hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig maar. Als ik kringloopkoopjes laat zien, ben ik altijd bang dat andere mensen het maar oude troep vinden ;-)

   Verwijderen