Maar toch. We aten worteltjes (winterpeen eigenlijk, maar ze hadden te weinig ruimte om goed te groeien)

en boontjes.

Ik vroor het overschot aan winterpeen in en toen werd ik dus ziek. Maar gisteren was ik weer een beetje op de been en maakten echtgenoot en ik er samen een oogstfeestje van. Terwijl ik de zomerwortels en de bonen oogste, haalde hij de mais binnen.

Dat is niet alle mais, de andere helft zat al in de pan toen ik die foto nam.

Ik had op internet opgezocht wanneer suikermais geoogst moet worden en vond daar meteen aanwijzingen over het bewaren na de oogst. Om te zorgen dat de suiker niet omgezet wordt in zetmeel, moet je mais zo snel mogelijke na de oogst verwerken. Acht minuten blancheren en daarna invriezen, was het advies. Dat heb ik dus gedaan.
Deze verdwenen allemaal in de vriezer.

Samen met ruim twee kilo boontjes en ruim twee kilo worteltjes. En de rest…
Daar maakten we een feestmaal van!

Een bord vol eten uit eigen tuin (nou ja, behalve de karbonade dan): mais, wortels, boontjes en geroerbakte miniprei (die stond te dicht op elkaar en het is te laat om ze nog te verplanten, maar de smaak was prima).
Heerlijk!
Meer moestuinen? Kijk bij Helena's Moestuin Maandag op haar blog Hollandse Klei
Heerlijk! De versheid spat van de foto's :).
BeantwoordenVerwijderenTja, binnen een uur van tuin naar tafel, verser kan niet ;-)
VerwijderenWat heerlijk, echt genieten!
BeantwoordenVerwijderenAbsoluut!
VerwijderenJammie, jammie. Wat ziet dat bord eten er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenJe hebt een flinke oogst gehad. Wat geweldig dat je mais op deze manier kunt bewaren, dat wist ik niet.
Ik moet zometeen gaan koken....ik wou dat ik bonen en mais uit eigen tuin had ;-)
En beterschap gewenst.
VerwijderenJa, het was heerlijk. En inderdaad, het was, ondanks de grote mislukkingen bij andere groentes, toch nog een flinke oogst. Ik ben van plan een deel te bewaren om met kerst te eten. Dat lijkt me zo leuk!
VerwijderenZiet er allemaal prachtig uit, zelfs hier kon ik nog een kleine maaltijd bonen plukken, gecombineerd met wortels en een sudderlapje. jammer van je griepje , je moet echt goed voor jezelf zorgen en ontspannen.
BeantwoordenVerwijderenHa, jullie hebben dus ongeveer hetzelfde gegeten als wij. Nooit geweten dat bonen en wortels zo lekker zijn samen ;-)
VerwijderenJa, ik weet het... ontspannen. Nog heel even en dan heb ik daar tijd voor ;-)