dinsdag 10 september 2013

Drie Dingen op Dinsdag ~ vertraging en vallende rollers

Ik ben blij dat ik nog een paar weken te gaan heb met mijn drie-dingen-lijstje, want de afgelopen week liep het allemaal niet helemaal zo als ik gepland had.

Het redigeren van mijn manuscript kostte wat meer tijd dan ik dacht. Ik bleef maar dingen zien die beter konden. Maar ik zat zelfs bij de tweede keer nog met tranen in mijn ogen toen het misliep tussen mijn hoofdpersonen, dus ik heb wel het idee dat het goed zit met dat verhaal.

Toen ik daar eenmaal klaar mee was, besloot ik dat dat kantoor toch echt niet meer kon wachten. Ik had tenslotte drie dagen fulltime tegen die gevlekte muren aan zitten kijken. En toen kwam ik erachter waarom ik dit al maanden van plan ben, maar er steeds zo weinig zin in had. Want die twee muurtjes (de andere twee zijn bekleed met mdf-platen) zijn in een uurtje geverfd, maar alle meubels zo verschuiven dat ik erbij kon viel niet mee.Van het verven zelf heb ik geen foto’s en gelukkig ook geen film. Want dan had ik knap voor gek gestaan. Ik had namelijk twee vachtrollers en vier houders, maar helaas hoorden die geen van allen bij elkaar. Ik had geen tijd (en geen zin) om nog naar de doehetzelfwinkel te rijden, dus heb ik geverfd met een roller die steeds van de houder afviel. Je kunt je voorstellen dat het nogal een rommel werd. Het was maar latex, dus heb ik de vloer vrij gemakkelijk schoon kunnen krijgen. En mezelf ook. Ik blijk alleen allergisch te zijn voor latex, want ik zit nu onder de uitslag. Maar ach, die muur is wel wit (maar voor- en nafoto’s krijgen jullie pas aan het eind van de maand).

Voor wie het vorige berichtje gemist heeft (of gewoon om even het geheugen op te frissen), dit is mijn lijstje met de drie dingen die ik deze maand wil doen:

20130903 (1) (Large)
1. muur kantoortje verven

20130903 (3) (Large)
2. gangetje opruimen

20130903 (2) (Large)
3. carport opruimen

4 opmerkingen:

 1. Goed hoor dat je toch al iets gedaan hebt. Ben benieuwd naar de na foto's. De laatste dagen borrelt er een plan in me om in een jaar tijd mijn huis door te gaan en dan echt wegdoen, misschien via markt of MP wat spullen verkopen, weggeven of naar kringloop en wat niet meer kan naar de stort. Dat lijkt makkelijk te doen zou je zo zeggen , maar dit huis bevat een enorme hoeveelheid aan opbergruimtes.
  Vooral garage en 3 zolderruimtes zijn een verzamelplaats van alles en nog wat geworden.
  Wie weet ga ik een keer het opruimlicht zien , grootste probleem is het gebrek aan energie op het moment, wat dit keer best lang aanhoudt,
  Jij sterkte met de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Drie zolderruimtes? Oei, dat lijkt me inderdaad lastig op te ruimen. Wij hebben maar heel weinig kastruimte en helemaal geen zolder, dus bij ons wordt het nooit zo heel veel. Zo'n jaarplan kan dan inderdaad wel helpen om de motivatie te houden. Ik hoop dat je snel weer wat meer energie hebt!

   Verwijderen
 2. En dan kom je niet even naar de buurvrouw om een goede roller/houder te lenen.....
  Ik heb een emmer vol staan van die dingen, dus er had vast wel iets tussen gezeten.
  Ben hier ook met zo'n opruimaktie bezig.Ik hoop over twee weken alles zo te hebben dat ik rust in mijn hoofd krijg haha, who am I kidding...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee, niet bij stil gestaan dat ik dat had kunnen doen. Ik dacht ook dat het wel ging en toen ik eenmaal bezig was, ben ik gewoon stug doorgegaan. Maar de volgende keer weet ik je te vinden.
   Opruimen geeft wel rust en ruimte in je hoofd, tenminste bij mij wel. Ik heb alleen de ervaring dat die ruimte meteen wordt ingenomen door allerlei andere dingen ;-)

   Verwijderen