dinsdag 17 september 2013

Drie Dingen op Dinsdag ~ auto’s vol troep

Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik na al die jaren bloggen nog steeds regelmatig vergeet dat ik blog. Het is dus maar goed dat ik geen kastje-per-dag doe, want ik zou er een puinhoop van maken.

Vorige week stortte ik me enthousiast op het opruimen van het gangetje. Ik had van te voren bedacht dat ik leuk foto’s zou maken van alles wat ik op de grond uitgespreid zou hebben. Maar toen ik eenmaal bezig was, vergat ik het totaal. Het na-plaatje, waar ik jullie fijn nog een weekje op laat wachten, is trouwens ook niet zo spectaculair als ik hoopte want het blijft natuurlijk een kast vol rommel. Maar er valt niets meer op mijn hoofd als ik iets pak, dus dat is een vooruitgang.

Je zou denken dat ik na die blunder niet meer vergat foto’s te maken. Dat is gedeeltelijk waar. Ik maakte wel een foto van het in elkaar zetten van mijn nieuwe bureaustoel.Maar ik vergat mijn volle auto te fotograferen toen ik de carport begon op te ruimen. Gelukkig bedacht ik me dat onderweg naar de stort, zodat ik daar van binnenuit nog even een kleine indruk van mijn volgeladen karretje kon geven (uitstappen en uitgebreid foto’s maken durfde ik niet).Dat is de eerste ronde, ik vermoed dat er de komende week nog wel een tweede berg weg moet. Het scheelt in ieder geval al aardig wat ruimte. Zeker nadat ik nog een keer terug was gereden met deze lading:Een overblijfsel van oude tijden, toen we nog geen diftarheffing hadden in onze gemeente. Wij hadden twee grijze containers die overigens zelden vol waren, maar af en toe was het handig. Tegenwoordig moeten we betalen per leging en daarvoor is onze andere container gechipt. Een tweede container mag alleen nog maar onder bepaalde omstandigheden (die voor ons niet gelden) en hebben we ook absoluut niet nodig, want sinds plastic apart wordt opgehaald (nou ja, ik breng het weg) doe ik er zes tot acht weken over om een container vol te krijgen. We hadden deze, volgens de aanwijzingen, aan de weg gezet om opgehaald te worden, maar dat hebben ze dus niet gedaan. In eerste instantie dachten we: misschien handig om dingen in op te bergen of papier in te verzamelen. Niet dus. Het papier kan er gemakkelijk in, maar hoe krijg ik het er weer uit? En ik vind die containers toch al geen gezicht en ga zeker geen ongebruikte laten staan. Bellen om te vragen of ze hem alsnog wilden ophalen vergat ik steeds (al ruim een jaar), dus heb ik hem vorige week maar zelf ingeleverd.

Dit was trouwens niet de handigste manier om hem in mijn auto te zetten, iets wat ik dan weer wel op de foto gezet heb. Het was vrij ingewikkeld om mijn achterklep dicht te krijgen…

Nog even mijn drie dingen lijstje van deze maand:

20130903 (1) (Large)
1. muur kantoortje verven


20130903 (3) (Large)
2. gangetje opruimen

20130903 (2) (Large)
3. carport opruimen (ik ben halverwege)

2 opmerkingen:

 1. Je kunt je plastic ook aan de weg zetten hoor, 1x per maand!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, weet ik, maar wij hebben nogal veel plastic afval.
   Ik breng nu een zak per week weg, op mijn vaste boodschappenrondje (tegelijk met papier en glas). Anders zou ik dus in de loop van de maand vier zakken ergens moeten opslaan (zou niet weten waar). Of de boel beter aanstampen, dat kan ook, maar dit is minder werk ;-)

   Verwijderen