donderdag 8 augustus 2013

Vooruitgang

(Omdat ik het vorige week wel gezellig vond gewoon een beetje te kletsen over wat ik zoal aan het doen ben in en rond het huis, en jullie dat blijkbaar ook vonden, vandaag nog maar eens zo'n van-alles-wat-stukje)

Eigenlijk was ik een beetje teleurgesteld over de na-foto’s van het stukje tuin waar ik het vorige week over had. In het echt ziet er veel en veel beter uit. Bovendien is het totaalplaatje nog niet af. Rond de boom, die gesnoeid moet worden, wil ik het ook netter maken, en er moeten aan de achterkant van dit stukje extra tegels bij, want echtgenoot draait zijn auto nu over een berg zand zijn parkeervak in. Maar als  je de voor-foto’s bekijkt, zie je toch duidelijk vooruitgang.
Schrik niet, dit was voor:

20130808 (6) (Large)

20130808 (7) (Large)

Inderdaad. Oerwoud, brandnetelbos, een grote puinhoop. Containers vol groenafval heb ik eruit verwijderd. De enige struik die ik wilde houden teruggesnoeid tot een zielig stompje waarvan ik betwijfelde of hij het zou overleven en verder alles eruitgehaald.
Na:

20130808 (3) (Large)

20130808 (4) (Large)

Het is de bedoeling dat de sedum alle grond in dat vierkante stuk gaat bedekken, zodat het onkruid geen (of in ieder geval weinig kans krijgt. Tegen het hek wil ik nog een klimplant zetten. Er staan wel wat clematissen, maar die doen het niet zo goed. Ik zou het liefst iets willen dat ‘s winters ook groen blijft, maar ik ben niet zo dol op klimop. En ik wil graag bloemen. Straks maar eens gaan zoeken of er zoiets bestaat. En overleggen met de buren. ;-)
Maar eerst… durven jullie nog een paar voor-foto’s aan?

20130808 (5) (Large)

:: de oprit onkruidvrij maken

20130808 (2) (Large)

:: deuren en kozijnen schilderen

En voor wie het lijstje dat ik vorige week gaf bijhoudt: de vloer is geolied en bijna droog, maar ik overweeg er nog een laag overheen te doen, want op sommige plekken is het nog steeds erg dof en kaal.

20130808 (8) (Large)

Het breiwerk… ahem. We hadden door de warmte een vlooienprobleempje, dus alles waar de kat dicht bij in de buurt geweest is zit in een luchtdicht afgesloten zak en daar valt mijn breiwerk zeker onder (breien met de kat op schoot + breiwerk bewaren in een mand die meestal op de grond of op de bank staat). Ik kan er even niet mee verder en ben dus, tegen mijn eigen regel in, maar aan iets nieuws begonnen. Wat nog veel voeten in aarde had, want ik had voor de zekerheid al mijn wol maar in een zak gedaan en toen ik wat nieuwe (kringloop)wol wilde kopen, bedacht ik nog net op tijd dat ik ook niet bij mijn naalden kon, omdat die in de huiskamerkast liggen en ik niet op de vloer mocht. Maar gelukkig hadden ze die ook en kon ik gisteravond toch nog een paar steken breien.

20130808 (9) (Large)

En dat verhaal dat borrelde? Dat borrelt nog steeds, maar ik kom er niet aan toe. Ik kom er steeds weer achter dat ik in de zomer gewoon niet moet willen schrijven. Dan heb ik andere dingen aan/in mijn hoofd. Straks, als het koud en nat is en iedereen binnen is (zodat van grote klussen doen geen sprake is) heb ik weer tijd genoeg. En ondertussen laat ik het heerlijk borrelen op de achtergrond, zodat ik de personen kan leren kennen en het verhaal kan ontdekken. Dat werkt voor mij toch het best.

5 opmerkingen:

 1. Oei ik klik mezelf weg, dus nog een keer.
  Een vloer in de olie zetten vind ik een hele klus,het resultaat is wel een opsteker.
  Jammer van het elektriciteit kastje in de tuin.
  Vind je het niet leuk om een beukenhaagje voor het hek te planten , heb je in de winter een andere kleur en hoor je het ritselen van de wind door de bladeren.
  Gras tussen de stenen is heel herkenbaar hier , gelukkig doet manlief regelmatig een stuk.
  's-Zomers heb je er gewoon een huishouden bij dus is er minder tijd om rustig te gaan zitten schrijven, Maar komt vanzelf weer .
  Ik denk dat schrijven veel discipline en rust vraagt , in ieder geval niet dat je regelmatig gestoord wordt.
  Bij mij is de col af , maar het vestje heb ik uitgehaald en ben opnieuw begonnen. Ik was niet tevreden en omdat het voor een ander is wil ik het "netjes" kunnen afleveren. Leuke kleurmenging je nieuwe breiwerk. Wordt dot een omslagdoek?
  De grootse klus bij mij is het declutteren van alle overbodige spullen in huis Als hobby sta ik wel eens op een rommel of curiosa markt.
  Volgende week in mijn woonplaats dus ik wil komende week de spullen daarvoor klaarmaken , zodat de kraam een mooie uitstraling heeft.
  Heerlijk dat het dichtbij is.
  Ik denk dat mijn opruim project in huis nog wel een jaar in beslag kan nemen. Er is zoveel en je moet het toch allemaal vastpakken en beslissingen nemen is het voor kringloop, stort of verkoop.
  Dan hoop ik dat de "opbergkamer" geen stortplaats meer is van spullen ,maar een overzichtelijk geheel waar je ook nog kan gaan zitten.
  Dus werk genoeg , laat ik maar eens wat gaan doen.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat electriciteitskastje is onze gasaansluiting, we zitten direct aan de hoofdleiding die door de dijk loopt (of zoiets, ik ben niet zo technisch). Dat ding kan dus helaas niet verplaatst worden en ze moeten er ook bij kunnen voor controles, dus een hoge struik ervoor planten is ook niet mogelijk. Ik wil nog kijken of ik er iets van een rietscherm omheen kan zetten, maar dat mag dan weer niet te hoog of te onhandig zijn.
   Mijn nieuwste breiwerk is maar een kleintje, het wordt een vierkantje voor Knit-a-Square, het goede doel waar ik voor brei (van alle losse vierkantjes die binnenkomen maken ze dekens voor aidswezen). Het was ook maar een restje wol, maar ik vind het ook erg leuk.
   Declutteren heb ik het afgelopen jaar gedaan. Soms iets te rigoreus, maar het schept wel ruimte en dat geeft weer rust. Er zijn nog een paar plekken waar ik doorheen moet (de schuur!) en dan is het een kwestie van niet te veel meer kopen. Maar ik denk dat je eigenlijk altijd bezig blijft met dit soort dingen... ;-)

   Verwijderen
  2. Oh, vergeet ik nog te reageren op die beukenhaag. Klinkt goed, ik vind dat altijd erg mooi, maar ik denk dat dat verderop een probleem gaat geven. Daar hebben we namelijk maar een heel smal stukje om iets te planten. Vandaar die klimplanten. Maar misschien kan ik het alleen op dat vierkante stukje neerzetten...

   Verwijderen
 2. Wat een leuk initiatief Knit -a -Sguare. Is daar informatie over te vinden op internet. Lijkt me leuk om tussendoor te doen.
  Nog over de beukenhaag ,het is inderdaad leuk om een klein stuk te doen, dan wordt het een ornament in je tuin en geeft rust.
  Ja en met dat kastje zal je mee moeten leven of misschien een verrijdbaar houten kast met 3 zijden.
  We hebben gewoon te accepteren dat niet alles maakbaar is.
  Prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. www.knit-a-square.com
   Er is ook een leuk, actief forum: http://forum.knit-a-square.com/
   Het is inderdaad erg leuk om tussendoor te doen. Behalve de vierkantjes, kun je ook mutsen en truien voor ze breien. Dat doe ik dus ook regelmatig. ;-)

   Verwijderen