donderdag 15 augustus 2013

Groen

Niet alleen in de tuin is het groen. Ik heb vorige week geschuurd, geverfd en geschuurd en geverfd en nu zijn mijn gangdeuren dus ook groen.

Mensen die mij volgen op facebook en twitter hebben er al voorproefjes van gezien. Het is een heel vrolijk kleurtje. En dat was ook de bedoeling, want van dat beige waar we acht jaar (uh… ja, zo lang we hier wonen al) tegen aan kijken, werd ik knap somber.

Zo was het:

20130808 (2) (Large)

En zo is het nu:

20130815 (1) (Large)

En eigenlijk is het nog iets feller groen, maar op de een of andere manier wil mijn camera dat niet geloven.

Waarom groen? Ik wilde beweren dat ik dat niet wist, maar toen ik eens goed rondkeek in mijn huis, zag ik het ineens.

Het begon allemaal in de keuken. Daar had ik het kozijn vorig jaar al in dit kleurtje geverfd. We kozen de verf op basis van de kleur van mijn favoriete koffiekopjes, omdat die zo’n leuk accent waren in de keuken.

20130815 (4) (Large)

De voorste twee waren toch een tikje te donker (we hebben kleurstalen bij het raam gehouden), maar zoals je ziet is het derde kopje de kleur die we gekozen hebben.

Dat was dus bewust. Maar kijk eens wat ik verder nog zag?

20130815 (3) (Large)

Mijn strijkplank.

20130815 (5) (Large)

Mijn grootmoeders broodtrommel (en de verzameling creme met groene randjes email dat ernaast staat)

20130815 (6) (Large)

De kussens in de huiskamer

20130815 (7) (Large)

Nog een kussen, en de vele, vele kamerplanten (waarvan ik er hier maar eentje op de foto gezet heb, maar ik heb op die 20 vierkante meter 11 planten staan. Het waren er meer, ooit telde een klein neefje verbaasd 24 planten in de kamer, maar dat begon een beetje rommelig te worden)

20130815 (2) (Large)

En mijn tuinklompen.

Oké, ik geef het toe. Groen is gewoon mijn lievelingskleur.

6 opmerkingen:

 1. Grappig, ik sprak laatst iemand en die zei dat mijn kleur groen was.
  Qua kleding zit ik toch meer in blauw , maar ons huis heeft een groene kleur , Een oude tafel is lindegroen de keukenkast is groen en de openstaande buffetkast is groen. Ik werd me in enen bewust van de kleur groen en heb vandaag dan ook een groene sjaal omgeknoopt.

  Ik kan de kleur van je deuren niet goed beoordelen op de foto's , maar wat ben je ijverig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad ook best een hoop groen ;-)
   De kleur van de deuren is meer appelgroen, dus met een hoop geel erin. Best fel, maar heel vrolijk.

   Verwijderen
 2. Ha, hier nog een groenliefhebber!
  Toen ik het had over een verfkleurtje zoeken ( voor de pipowagen), zei jongste meteen : ja hoor dat word gewoon weer zo'n oud-groenig-kleurtje.
  En inderdaad rondkijkend in huis is daar : die muur in de slaapkamer, het kleine boekenkastje in de huiskamer,het administratie-kastje in de voorkamer, het kleine tafeltje voor mijn naaiwerk,mijn schort en nieuwe (2,95 euro ) ovenschaal in de keuken. En eerlijk gezegt kan ik nog wel even door gaan. Ik hou van groen!
  Wie weet laat ik binnenkort een groenblogje zien.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Bij ons zijn de kozijnen ook "oud-groenig". En ik ben benieuwd naar jouw groenblogje ;-)

   Verwijderen
 3. Haha, hier in huis is de hoofdkleur beige. Wj maken er zelf al,grapjes over. Welke kleur zullen we doen? Beige maar weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, tja, smaken verschillen... ;-) Het zal ook wel schelen in wat voor huis je woont. Bij ons is het klein en vrij donker, dan lijkt het al gauw somber. In grotere en/of lichtere huizen zal beige een heel andere uitstraling hebben.

   Verwijderen