maandag 15 juli 2013

In de (moes)tuin

Vorige week:


Deze week*:


Vandaag even een beknopte update, want ik heb weinig tijd. Maar eigenlijk komt het weer op hetzelfde neer als vorige week: er valt nog niets te oogsten, maar het groeit allemaal als kool. En dat vind ik prima. Oogsten komt nog wel, ik geniet er al mateloos van om iedere ochtend een rondje door de tuin te maken en alles te bekijken.


*Haha, grappig. Niet alleen het groen is veranderd. Je kunt ook duidelijk zien dat we de avond voor ik deze foto nam met zeven mensen gebarbecued hebben...

Meer moestuinen? Kijk bij Helena's Moestuin Maandag op haar blog Hollandse Klei  

7 opmerkingen:

 1. Wat ziet jouw mais er goed uit! Kan me wel voorstellen dat je niet kan wachten tot de eerste oogst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de mais gaat prima. Zo leuk om die planten te zien groeien (en me te verheugen op het eten ervan)

   Verwijderen
 2. Wat ziet het er geweldig groen uit! Perfect ook...bij jou helemaal geen vraat?? Heerlijk hoor bbq'en tussen zoveel moois :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben wel wat slakken, maar het valt mee. De tip die ik een paar weken geleden kreeg - koffieprut rond de aangevreten planten strooien - lijkt te werken.

   Verwijderen
 3. Bofkont wat een mooi uitzicht, het groeit in ieder geval goed. Wat de trui betreft voor 1.75cm is L heel normaal ik zal wel xl moeten breien, ga kijken of het patroon te vinden is.Maar eerst het vestje afmaken. Ik kan al wat pluk sla eten en de 1e framboos heb ik opgegeten, was lekker zoet. Af en toe eet ik een bloem van de o.i.kers. Ach ja wie het kleine niet eert is het grote........
  O.I.kers smaakt een beetje naar radijs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Framboos... heerlijk. Ik zie bij iedereen nu bessen en frambozen en ik denk erover toch ook wat fruitstruiken te gaan planten. Ik vraag me alleen af of het geen wespen trekt (zoals bramen).
   Oost-indische kers, lijkt mij wel lekker, maar... ik heb nogal wat gezinsleden die ik echt niet aan het eten van bloemetjes zal krijgen ;-)

   Verwijderen
 4. O.I. kers is zo'n vrolijk bloemetje staat ook mooi in een klein vaasje. Het vrolijkt mij altijd op, en vooral als ik de tafel ouderwets in de boenwas heb gezet Tot nu toe nog niet echt wespen gezien , het lijkt of er minder vlinders en zoemende insecten in de tuin vliegen. Ik heb wel een roodborstje als vriendje in de tuin gekregen, wipt meerdere malen per dag rondom me.

  BeantwoordenVerwijderen