maandag 24 juni 2013

In de (moes)tuin

Toen ik deze foto's maakte, dacht ik teleurgesteld dat er eigenlijk weinig nieuws te zien was. Ik overwoog zelfs moestuinmaandag maar een keertje over te slaan. Maar toen ik ze vergeleek met die van de afgelopen paar weken, zag ik toch duidelijk meer groen (zelfde foto 27 mei en vorige week). Dat is dus juist het leuke van wekelijks foto's maken. Je ziet echt de ontwikkeling (al is het jammer dat ik in de tussenliggende weken geen foto vanuit deze hoek gemaakt heb).


Van wat ik vorige week zaaide, is vooral de radijs alweer zichtbaar opgekomen. Daarachter piept heel voorzichtig wat bloemkool uit de grond.


De boerenkool (de blaadjes op de voorgrond van deze foto) doet het ook nog steeds. Zou het dan dit jaar gaan lukken? Daarachter mais en nog meer radijs.


In de voortuin doet de pruimenboom ook zijn (haar?) best. We hadden weinig bloesem, dus het valt me nog mee hoeveel pruimen erin zitten.Meer moestuinen? Kijk bij Helena's Moestuin Maandag op haar blog Hollandse Klei

10 opmerkingen:

 1. Dat is zeker een verschil!! Grappig dat je dat verschil zelf vooral op foto's ziet ;)
  Ziet er allemaal keurig uit, ben benieuwd.... en oh wat leuk! Pruimen! Geweldig als je die straks uit je eigen boom mag halen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is ieder jaar weer een feestje. Het verschilt per keer hoeveel het is, maar ze zijn altijd heerlijk!

   Verwijderen
 2. Ik heb inmiddels ook ervaren dat planten ongemerkt flink kunnen doorgroeien. Foto's zijn dan een uitkomst.
  Heb je mais? Dat zou stoer zijn als dat lukt.

  Oh en ja, die pruimenboom. Heerlijk zo'n handgeplukte pruim.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we hebben mais! Maar een paar plantjes dit jaar, helaas. Ik had niet zulk best zaad, blijkbaar. Vorig jaar hadden we een compleet maisveld in de voorste bak. Op verzoek van echtgenoot, overigens, want die vind het ook een stoere plant ;-)

   Verwijderen
 3. Ziet er goed uit. Ik vind het ook mooi dat je door Moestuinmaandag de groei in beeld brengt.
  In reactie op jouw opmerking op mijn blog: Compost maken is erg leuk. Ik had nooit gedacht dat ik daar nog eens zo enthousiast over zou zijn, maar hier geldt ook: stap voor stap. Je kunt niet alles tegelijk. Tot volgende Moestuinmaandag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet ga ik het volgend jaar ook proberen.
   Moestuinmaandag geeft me nog meer reden dan de afgelopen jaren om foto's te maken van de tuin ;-)

   Verwijderen
 4. Mooie bossen groen! Ben erg benieuwd hoe het er over een maand uitziet :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We schreven het allebei, je ziet echt van week tot week hoe alles groeit.

  BeantwoordenVerwijderen