donderdag 3 januari 2013

Eindelijk klaar


Ik hou wel van zo'n nieuw jaar. Het is nog zo heerlijk leeg. Genoeg ruimte voor nieuwe plannen.
Zeker omdat ik in het oude jaar nog een paar dingen heb kunnen afronden die al heel erg lang waren blijven liggen. Zoals de quilts voor de dochters.
Sommigen van jullie denken nu: oh ja!
Voor anderen even een overzichtje (in flickrlinkjes, want hoewel ik ook daar nog niet klaar ben met sorteren en (her)uploaden is mijn fotoarchief beter georganiseerd dan mijn blog): in 2009 kocht ik de stofjes, in 2010 legde ik ze op mijn "ga ik doen"stapel en twee weken later begin ik daadwerkelijk met knippen. In 2011 maakte ik de tops af, maar die verdwenen weer de kast in. Deze zomer vond ik dat het toch eens af moest komen en dat lukte.
Maar toen had ik nog maar twee quilts en ik heb drie dochters. Gelukkig lag er nog een ander project ook al twee jaar te wachten op afronding. "Even" nog genoeg zeshoekjes maken voor een complete quilt bleek onmogelijk, maar ik vond een creatieve oplossing.
En dus had ik dit jaar drie quilts onder de kerstboom. En ik zeg er meteen bij dat ik de materialen, de machine (ik heb een heel simpel goedkoop naaimachientje), de werkruimte en de motoriek ontbeer om het zo perfect af te werken als ik het in mijn gedachten had.
Maar toch ben ik er blij mee. En, veel belangrijker, de dochters ook.


4 opmerkingen:

 1. Wauw, ze zien er alle drie prachtig uit! Wat een heerlijk gevoel moet dat geven om zulke langlopende projecten kort na elkaar af te ronden. Heel goed idee om daar een blokje aan te wijden om er zo bij stil te staan.
  Groetjes Anita

  Ps : ik geniet van je boek. Heb het nog niet uit (langzame lezer met een paar bladzijden voor het slapengaan), maar ik zal er over schrijven wanneer ik 'm wel uit heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, grappig is dat. Zodra die quilts af waren, was er ruimte in mijn hoofd voor andere naaiplannen. En dat was lang geleden...
   Leuk te horen dat je van "Goede Hoop" geniet. ;-)

   Verwijderen
 2. when i clicked over here, i thought, "the red quilt!" then i scrolled down, "and a purple one!" then i scrolled farther, "and another purple!" they are LOVELY!!!!

  i'm sitting with my quilt from you as i type this. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you! I guess I wanted them to be too perfect and they're far from that, but I do like them very much. And it's so much fun knowing that you really use that quilt. I see it popping up in your pictures every once in a while. Love that.

   Verwijderen