dinsdag 20 november 2012

Achtergrond en sneak previewWat dit filmpje met de achtergrond van 'Goede hoop' te maken heeft? Meer dan je zou denken. Niet het filmpje, want dat is niet zo boeiend, maar het nummer dat je hier hoort. Bonnie Tyler met 'Don't Turn Around'.
Ik vind dit al jaren één van haar mooiste nummers (eigenlijk is het origineel van Tina Turner, ook mooi).
De tekst?

If you wanna leave I won't beg you to stay
And if you gotta go darling maybe it's better that way
I'm gonna be strong, I'm gonna do fine
Don't worry about this heart of mine
Just walk out that door, see if I care
Go on and go now but

Don't turn around

Cause you're gonna see my heart breaking
Don't turn around
I don't want you seeing me cry
Just walk away
It's tearing me apart that you're leaving
I'm letting you go
But I won't let you know

I won't miss your arms around me holding me tight

If you ever think about me just know that I'll be alright
I'm gonna be strong, I'm gonna do fine
Don't worry about this heart of mine
I know I'll survive, sure i'll make it through
And I'll even learn to live without you

Don't turn around

Cause you're gonna see my heart breaking
Don't turn around
I don't want you seeing me cry
Just walk away
It's tearing me apart that you're leaving
I'm letting you go
But i won't let you know

I wish I could scream out loud that I love you

I wish I could say to you don't go, don't go, don't go

Don't turn around

Cause you're gonna see my heart breaking
Don't turn around
I don't want you seeing me cry
Just walk away
It's tearing me apart that you're leaving
I'm letting you go
But i won't let you know


(D. Warren, A. Hammond)

Het gaat over een vrouw die bij het kapot gaan van haar relatie probeert sterk te blijven, omdat ze niet wil dat hij ziet hoe erg ze het vind. Dat heeft me altijd geintrigeerd. Zou ik dat ook doen? Zou ik dat volhouden? Heeft zo'n houding gevolgen? Voor het verwerken van de scheiding, voor de omgang met je ex, voor je toekomst?
Als ik op zo'n manier ergens over na blijf denken, groeit er meestal een verhaal uit. Dat is 'Goede hoop' geworden. Met een heel ander einde dan ik in eerste instantie bedacht had...

Dat einde ga ik niet verklappen, maar je kunt wel alvast het eerste hoofdstuk lezen. Klik hier om de pdf te downloaden.

Om hoofdpersoon Karlijn en haar ex-man Tim voortdurend met elkaar te confronteren, liet ik ze samen een reis maken. Een groepsreis door Zuid-Afrika om precies te zijn. Waarom op die manier en waarom daar? Omdat ik zo'n reis zelf ook gemaakt heb. Dat schrijft wel zo prettig.
Nieuwsgierig naar mijn eigen belevenissen daar? Klik hier voor de blogs die ik daar destijds over schreef en hier voor de foto's.
Ik ben zo dicht bij onze eigen reis gebleven (maar niet helemaal, sommige dingen zijn echt fictie), dat mijn foto's die van Karlijn hadden kunnen zijn. Als ze foto's genomen had. Maar Karlijn kijkt liever met haar eigen ogen en gebruikt haar geheugen voor de herinneringen, zegt ze. En ik kreeg haar met geen mogelijkheden op andere gedachten... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten