maandag 22 augustus 2011

Breien tussen de bedrijven door

Dat deed ik die week waarin ik zo druk bezig was met de achtertuin. Tussen al het sjouwen met stenen en grind door werd er toch nog gebreid. Ik moest wel, want ik was begonnen aan een sjaal voor mijn moeders verjaardag, de zaterdag na die week.
Dus zat ik in de auto onderweg naar het feest nog te breien.Het lukte om hem af te krijgen en ik had zelfs nog genoeg tijd om een foto te nemen voor ik hem inpakte.Het is een heel apart soort garen, katoen met dikkere stukjes wol. Ik heb te dikke naalden gebruikt, zodat het een beetje kantachtig weefsel geworden is. Ik heb nog over, dus ik vermoed dat er binnenkort nog wel een bijpassende muts komt. Of nog een sjaal, want ik vond hem zelf ook erg mooi (en heerlijk zacht).

Nog even iets heel anders (hoewel het wel met breien te maken heeft): hebben jullie dat gevoel ook wel eens, dat je nu direct naar de kringloopwinkel moet omdat daar iets geweldigs staat? Ik heb dat vaak en ik heb het meestal mis.
Maar vrijdag had ik geluk. Er was een enorme lading wol gebracht. Ik heb alles netjes gesorteerd en alleen meegenomen waarvan ik dacht dat ik er ook echt iets mee ging maken. Het viel niet mee om me te beheersen (want eigenlijk wilde ik gewoon alles meenemen), maar ik heb maar ongeveer een derde gekocht van wat er lag.Tot zover mijn voornemen om eerst mijn voorraad echt helemaal op te maken. Maar ja, dit kon ik toch niet laten liggen?

2 opmerkingen:

 1. Ik kom net je blog tegen en wil graag een berichtje plaatsen.
  Wat een leuke sjaal is dat!Ik heb zelf ook zo'n soort katoen eens bij een kringloop winkel gevonden, zulk leuk garen met een leuk effect.

  Wat een leuke vondst heb je gedaan zeg! Zoveel leuke bolletjes, wat een geluksvogel.Dit kan je inderdaad niet laten liggen.
  Ben benieuwd wat je ervan gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @monique: Leuk dat je me gevonden hebt! Ja, dat katoenen garen is echt leuk. Ik vond dat trouwens ook bij de kringloop.
  Wat ik met de rest ga doen? Oh, plannen genoeg. Maar ik probeer toch eerst nog even mijn oude (saaie) voorraad op te maken...

  BeantwoordenVerwijderen