donderdag 21 januari 2010

My Fair Lady

Eén van de dochters volgt een opleiding tot grimeur. Voor haar eerste examen moest ze een karakter uit een film die zich in de 20e eeuw afspeelt namaken.

Ze koos voor Eliza uit My Fair Lady. En ik mocht model zitten.

Vlak voor het examen kwam ze erachter dat alle anderen ook kostuums mee zouden nemen om het effect te vergroten. Maar hoe kom je zomaar aan een kostuum voor My Fair Lady? Had ze nu het bloemenmeisje Eliza gekozen, dan was er nog een mouw aan te passen geweest met de inhoud van mijn kledingkast. Maar ze koos voor Eliza bij de paardenrennen, in de extravagante wit/zwarte outfit. Tja.

We hebben nog even gekeken of zoiets te huur was, maar het probleem is dat ik allesbehalve “fair” ben. Ik pas niet in een jurkje maat 36. Dus moest de naaimachine eraan te pas komen… (nee, geen foto met mij erin – het stond niet echt geweldig, maar het gaf wel het juiste effect).

 20100121 (Large)

 

En ik fabriekte er nog een hoed bij (die ik niet op mocht, want ze moest mijn haar ook doen).

 

20100121 (1) (Large)

 

Gelukkig had deze film wel een happy end: ze is geslaagd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten