woensdag 13 mei 2009

Verrassing

Ik zou eigenlijk een maandje gas terug nemen. Ik heb het krantje op pauze gezet, nou ja, mijn schrijven daarvoor dan, want het krantje draait ook zonder mij wel. Echtgenoot vond dat een goed idee en nam aan dat ik het dus rustig aan zou gaan doen. Zelf had ik andere plannen. Heel veel plannen zelfs. Ik wil schrijven. Mijn tweede boek moet af, en ik wil ook nog wat opzetjes van andere ideetjes die al maanden door mijn hoofd zweven. En ik wil naaien. Ik heb bergen inspiratie, maar zo weinig tijd om er wat mee te doen.
Om die beide dingen mogelijk te maken, wilde ik ook nog even een kamertje bouwen. Ons huis is klein, maar we hebben nog een kamertje over. Dat was nog niet afgetimmerd en werd gebruikt als rommelhok. Maar dat kamertje ligt in het achterste deel van het huis, waar ook de twee oudste dochters slapen. Jongste dochter slaapt op onze mini-bovenverdieping, in een kamertje waarvan de ingang in de onze zit. Geen ideale situatie.
Vandaar mijn mooie plan. Kamertje aftimmeren, jongste verhuizen en zelf het bovenkamertje inpikken als schrijf- en naaikamer. Prima plan. In theorie dan, want de praktijk vroeg om bergen rommel die overal in huis neergelegd en -gezet moest worden. En het moest ook nog een beetje toonbaar zijn. We vierden immers ook nog een achttiende verjaardag in drie delen.
Toch zette ik door, ruimde het kamertje uit en begon met klussen. Ik had zelfs grote plannen om aanstaande zaterdag helemaal klaar zijn. Dan zou ik mezelf dat kamertje voor mijn verjaardag geven. Dat leek me wel wat.
Maar ja. Het viel toch een beetje tegen. En toen begon echtgenoot ook nog een beetje tegen te werken. Doe toch rustig. Laat dat nou maar even zitten. Vergeet dat plan om zaterdag klaar te zijn nou maar. Tja. Een beetje gelijk had hij wel, dacht ik.
Dus ging ik dinsdag gezellig met mijn moeder naar de zomerweek. Maar toen we thuiskwamen, stond me een enorme verrassing te wachten.
Echtgenoot en mij vader hadden de dag niet, zoals wij dachten, op hun wederzijdse kantoren doorgebracht. Integendeel, ze hadden de hele dag geklust, getimmerd en gezaagd. En nu is het voormalige rommelkamertje bijna klaar voor een interne verhuizing. Nu haal ik het dus wel voor zaterdag. Wat betekent dat ik van die twee mannen een kamer voor mijn verjaardag heb gehad! Is dat een origineel cadeau of niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten