dinsdag 20 mei 2008

Plannen

Ik had heel veel plannen voor deze week.
Ik zou de voortuin verder onkruidvrij maken en de zijtuin. Daar was ik al mee bezig geweest, maar het was nog niet klaar. Daarna hoopte ik dat de lavendel volledig in bloei zou staan. Die ging ik dan netjes afknippen, want die struiken moeten eruit. Ik ben dol op lavendel, maar het strookje waar ze staan is zwaar verwaarloosd en de lavendelstruiken zijn totaal verhout. Maar eerst knippen dus, om te drogen. Daarna wilde ik die hele strook leeghalen en bijvullen met potgrond. Het stukje onder het keukenraam moest kruidentuintje worden en de rest ging ik vullen met eenjarigen. Want ik ben dol op goudsbloemen, afrikanen en dat soort dingen, maar in de grotere stukken tuin kunnen die niet staan.
Ik wilde ook verder gaan met opruimen. Ik ben al lekker op dreef, er verdwijnt een hoop naar de kringloop of de vuilnisbelt, maar ik ben nog niet klaar. Ik wil dat extra kamertje nu eens gaan aanpakken, maar dat moet dan eerst leeg. Want nu staat er nog een kast met spullen van het bedrijf. Die moeten dus ergens anders en dat betekent ruimen en verplaatsen tot ik de kast in de gang vrij heb gemaakt.
Ik had ook anders dan anders boodschappen gedaan. Ik heb courgette in huis en aubergine en daar ging ik iets speciaals mee doen. Ik vind koken leuk, maar door de weekboodschappen wil het nog wel eens allemaal op hetzelfde neerkomen, want ik grijp dan gewoon de groentes die er zijn. Sla, broccoli, boontjes, bloemkool. Erg lekker, maar een beetje avontuurlijker mag natuurlijk wel.
Ik ging ook eindelijk eens streng lijnen en heel veel bewegen. Twee keer per dag oefeningen en drie keer per week naar de sportschool. Minstens. De meeste kilo's zijn luie kilo's. Mijn fiets zou ik naar de fietsenmaker brengen en als die klaar was zou ik alleen die weekboodschappen en verre opdrachten nog met de auto doen.
Verder had ik natuurlijk nog tijd willen vrij maken om te naaien. Ik heb weken geleden elf tassen geknipt van stofjes die dringend eens gebruikt moeten worden, maar ik heb er pas vijf af. En ik heb nog zoveel andere leuke ideeën.
Tja... een mens kan plannen maken. Maar de ervaring leert dat dit soort plannen meestal niet uitgevoerd worden. Soms zijn er ruggen die het opgeven, of onverwachte klusbuien. Het zijn ook wel eens regenbuien of onvoorziene drukte op het werk. Het kan van alles zijn, maar er is altijd wel iets.
Deze keer gooit een virusje roet in het eten. Eén van de dochters is al bijna een week ziek en vanochtend begon ik ook. Niezen, keelpijn, volle holtes, hoofdpijn, koorts. En het wordt steeds maar erger...
Ik denk dus dat er deze week weinig zal gebeuren. Ik doe alleen het hoognodige en ga de rest van de dag met een pot thee op de bank beter zitten worden.
En zo gebeurt er toch nog iets van al die dingen die ik wilde gaan doen. Want ik wilde ook nog gaan breien en haken. Leuke kleinere projectjes na die dekens van de afgelopen winter. En laat ik dat met mijn duffe hoofd nou nog wel kunnen. Ik ben al halverwege een kanten sjaal en ga maar vast op zoek naar een leuk patroon voor een muts. Misschien dat die breisels me dan tijdens het volgende koudefront warm genoeg kunnen houden om er zonder griep of verkoudheid doorheen te komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten