woensdag 2 april 2008

Lijstjes

Eigenlijk ben ik er tegen. Maar heel soms is het wel nodig.
Ik heb het over lijstjes maken. Men leeft een stuk rustiger zonder, veel relaxter. Maar mijn hersenen zijn raar. Die hebben lijstjes nodig en die maken ze dus toch, of ik ze nou opschrijf of niet. En het voordeel van opschrijven is natuurlijk wel dat je dingen af kunt strepen.
Op mijn lijstje voor vandaag zou bijvoorbeeld staan:
- stofzuigen en dweilen. Dat had ik maandag ook gedaan, maar dinsdag heb ik druk zitten naaien. En daar wordt het nogal stoffig van.
- badkamer en toilet. Dagelijks terugkerend klusje, net als de kattenbak.
- de was. Doe ik in principe om de dag, meestal drie trommels achter elkaar. De spullen die ik bij de vorige ronde op het droogrek gehangen heb zijn dan eindelijk goed droog. Mijn droogrek is namelijk nogal compact, de spijkerbroeken hangen eigenlijk te dicht op elkaar. Maar ruimte voor een groter rek heb ik niet, dus we doen het er maar mee. Eigenlijk staat er dus altijd een droogrek bij de voordeur. Behalve in de zomer, want dan hang ik de boel buiten. Soms denk ik dat ik maar minder zuinig moet zijn en gewoon spijkerbroeken en synthetische spullen ook in de droger moet doen. Maar als ik dat doe, volgt de straf meestal meteen. Er is altijd wel iets dat er echt niet tegen kan. De vorige keer scheurde een spijkerbroek van één van de dochters bij de eerstvolgende keer dragen bijna doormidden.
- boekhouding bijwerken en BTW aangifte doen. Goed op tijd, dat vind ik prettig. Ik vind het nog steeds heerlijk om niet meer de BTW stress van mijn vroegere baan te hebben. Daar leverden de klanten pas op het laatste moment hun spullen in en dan zaten we de laatste week van april als razenden in te boeken.
- facturatie doen. Dat is het leukste van een eigen zaak hebben, tenslotte. Het gaat alleen nog niet helemaal soepel. Echtgenoot heeft namelijk zelf een geweldig programma geschreven. Je hoeft alleen maar uren en eventueel verkochte producten in te voeren en dan kun je automatisch factureren en na afloop exporteren naar het boekhoudprogramma. Als het helemaal af is is dat geweldig. Maar wij zijn natuurlijk de beta testers van ons eigen programma. Dus gaat er nog af en toe iets mis. Dat geeft niets, want als het straks feilloos gaat, dan is het een geweldig product voor midden- en kleinbedrijf en zzp-ers.
- interview met de voorzitter van de plaatselijk musicalvereniging.
- interview uitwerken.
- afspraak maken voor interview met de voorzitter van het oranjecomite. Het is wel duidelijk dat ik voor een dorpskrant werk, maar ik vind dit soort dingen juist erg leuk.
- schrijfsel maken en plaatsen. Ik zou die dingen natuurlijk op mijn gemak in de loop van de week kunnen schrijven, maar het is altijd nippertjeswerk. Als het (zoals nu) al dik in de middag is en ik heb het nog niet geplaatst, word ik zenuwachtig. Al mijn vaste lezers (waarschijnlijk niet meer dan een stuk of vijf, maar toch) rekenen er tenslotte op..

Ja, dat had allemaal op mijn lijstje kunnen staan. Maar ik had geen lijstje vandaag.

Waarom niet?
Om dezelfde reden dat ik nooit een lijstje maak. Ik heb er simpelweg geen tijd voor! Eigenlijk zou bovenaan mijn lijstje voor iedere dag moeten staan: lijstje maken. Maar dat wordt me een beetje te ingewikkeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten