vrijdag 21 maart 2008

Lentefeest

Ik nam een setje eierversierspulletjes mee toen ik die zag liggen bij het boodschappen doen. Heel simpel, sjabloontjes en stiften. Net een klein beetje versiering voor de paastafel en een leuk klusje voor mij, want de dochters voelen zich te oud om eieren te versieren.
Dacht ik.

20080321a (1) (Small)

20080321a (Small)

En dat herinnerde me aan hun lagere schoolperiode. Ieder jaar in de week voor Pasen mochten ze alledrie een vriendinnetje uitnodigen voor een “lentefeest”. Eerst eieren versieren, daarna pannenkoeken eten. Een simpele traditie die snel uitgroeide tot iets heel bijzonders, want we hoorden pas geleden dat klasgenootjes onderling ruzie maakten wie er “aan de beurt was” om het uitverkoren vriendinnetje van een van de dochters te zijn…
Ik had geen beste camera in die tijd en veel foto’s heb ik niet gemaakt, maar deze twee had ik nog.

1997:

1997-2a

en 1999:

1999-3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten