woensdag 11 juli 2007

Vakantievoorbereiding

Ik had gisteren een overstroming. Eigen schuld hoor, ik was een slaapzak aan het wassen. deed de wasmachine open omdat ik een raar geluid hoorde. Het leek of er iets vast zat. Maar er stond nog water in. Nu is dat bij mijn wasmachine een probleem. Die krijg je niet zomaar leeg. Je zou zeggen dat je de knop gewoon naar "pompen” moet draaien en dan is het opgelost. Maar ik heb een heel eigenwijze wasmachine. Als je de knop verdraait wordt hij boos.
“Daar was ik niet!” zegt hij dan. En dan draait hij zelf de knop terug naar de plek waar het programma wel was, zelfs als de machine een kwartier uit gestaan heeft. Heel eigenwijs. En daarom had ik gisteren een overstroming. Nou ja, ook omdat ik er niet bij nadacht. Maar toen ik snel het deurtje weer dichtgedaan had, bedacht ik hoe eigenwijs de machine was, en besloot ik dat ik dan toch maar nog eens moest gaan dweilen. Maar echtgenoot is nog eigenwijzer, dus die draaide wel aan de knop en zette hem op pompen.
“He zeg! Daar was ik niet!” zei de machine en draaide de knop terug naar de juiste plek in het wasprogramma. Maar blijkbaar had het toen lang genoeg geduurd en was de zware slaapzak die het probleem veroorzaakte de andere kant opgezakt of zoiets, want het rare geluid kwam niet meer terug. Dat scheelde, hoefde ik maar één keer te dweilen en werden er verder geen belangrijke dingen nat.
Het is ook behoorlijk vol in de gang/bijkeuken op dit moment. En in de keuken en de huiskamer ook. Want ik ben bezig met de voorbereidingen voor de vakantie. We hebben een aanhangertje gekocht en gaan na het weekje hotel toch nog een weekje echt kamperen. Want in die aanhanger kunnen we wel genoeg spullen vervoeren. Zonder aanhanger was zelfs genoeg kleding voor dat weekje een probleem, in de toch al niet grote kofferbak wordt de helft van de plaats ingenomen door een gastank. Maar nu moeten dus de kampeerspullen opgezocht worden. En dat valt niet mee, want we hebben niet meer gekampeerd sinds we verhuisd zijn en de laatste vakantie waren we met het campertje op stap. Die is er nog wel overigens, maar is nog steeds niet gerepareerd. Vandaar dat we met tent en aanhanger op stap gaan. In een tent heb je ook luchtbedden nodig. We hebben er vijf. Twee tweepersoons en drie enkele. Maar er missen dopjes. Een van de tweepersoons en een enkele zijn daardoor onbruikbaar. Bovendien is een van die enkele al een keer geplakt wegens lekkage, dus heb ik maar een nieuwe gekocht. Die is wel comfortabeler dan die twee oude, dikker en niet met van die ribbels, dus moeten de dochters maar toerbeurten draaien, anders wordt het gegarandeerd ruzie.
Verder weten we dat er van beide tenten stiksels los zijn, maar ik denk dat ik maar gewoon naald en draad meeneem. Naaimachinestiksels zijn beter en ook sneller, maar dan moet ik wel de hele tent uitpakken, wat vooral bij de grote vierpersoons lastig is. Daar heb ik echtgenoot bij nodig, maar die is druk bezig met dingen op zijn werk afronden voor hij twee weken ongestoord (dat hopen we tenminste) op vakantie kunnen gaan.
Maar voor het zover is, ben ik nog wel even bezig....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten