vrijdag 10 juni 2005

Verhuisd
Verhuisd

Zaterdag 21 mei twijfelden we nog. Eerst nog dit, eerst nog dat.
Maar zoals ik al schreef: bij ons weet je het maar nooit. Toen het vinyl in de keuken lag (we wilden eigenlijk plavuizen, maar dat komt nog wel) en het geleende kookplaatje op het eveneens geleende kastje stond, zijn we begonnen met heen en weer rijden. En dan ga je natuurlijk door tot je er kunt slapen. En dat kon zondag de 22e. Dus zijn we toen maar gewoon verhuisd.
De computer stond nog in het oude huis, de telefoonaansluiting in het nieuwe huis was nog niet geregeld. Maar eigenlijk heb ik nauwelijks zonder internet gezeten. Want we hebben de computer zo lang mogelijk in ons oude huis laten staan. Tot afgelopen zondag om precies te zijn. En maandag is de telefoon en ADSL daar afgesloten en hier aangesloten.
Veel tijd heb ik nog steeds niet. Buiten het gewone huishouden, dat ik hier toch een beetje beter probeer bij te houden dan in het vorige huis (moet ook wel, want hier ligt dezelfde hoeveelheid rommel verspreid over veel minder vierkante meters), mijn werk op het boekhoudkantoor, de artikelen voor het krantje, en natuurlijk de zorg voor de kinderen, die door al het verbouwen toch al behoorlijk aandacht te kort gekomen zijn, heb ik hier genoeg te doen.
Vandaag heb ik de garage opgeruimd. Voor de tweede keer. Er ligt alweer een lading grof vuil klaar, die we vanavond in de auto gaan laden en morgen gaan weg brengen. Verder is de garage nu in zoverre leeggeruimd dat er weer een hoop spullen bij kunnen. En dat moet ook, want morgen gaan we het oude huis grotendeels leegruimen. We wonen hier nu een week of drie en eigenlijk hebben we alles wat we nodig hebben. Op een paar kleine dingen na. Zo mis ik nog steeds mijn stamper, ik prak de aardappels voor de hutspot en de zuurkool al weken met een vork.
Maar dat oude huis moet natuurlijk wel leeg, voor het in de verkoop kan. Of in ieder geval opgeruimd, want dat is het nu absoluut niet.
Dus gaan we komend weekend hard aan de gang. Inpakken en overbrengen naar de garage van het nieuwe huis. Zodat ik daar rustig kan bekijken waar ik die spullen op ga bergen. Aan bergruimte hebben we op dit moment een groot tekort namelijk. Want het kamertje boven, dat gebruikt zou gaan worden als zolder en kast, is op dit moment de slaapkamer van onze jongste, de twee oudsten delen het voorkamertje (fijne uitvinding zo'n stapelbed, want anders was het wel erg krap geworden met een bureau en boeken en rommeltjes van twee pubers erbij), en wij slapen op matrassen in de huiskamer. Best te doen, maar een gebrek aan kasten dus.
Aan de andere kant is het wel lekker, want we gooien heel veel overbodige rommel weg. Sommige dingen zijn wel moeilijk, maar het lucht ook enorm op, heb ik al gemerkt. Dingen die we al jaren mee verhuizen, zijn al in de container beland. Heerlijk.
Anyway, Dat is mijn leven op dit moment. Huishouden, werken, opvoeden, opruimen en sjouwen. En heel af en toe tijd om logjes te schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten