zaterdag 6 oktober 2001

Uitslapen

Eindelijk....weekend. Ik twijfel vrijdagavond nog even, zal ik de wekker toch maar wel zetten? Nee, ik zie wel hoe laat ik wakker word. Dus word ik om half acht wakker van de kat die eten wil. Na herhaalde scheldpartijen heeft hij geleerd alleen maar kopjes te geven en lief te spinnen, in plaats van luidkeels eisen te stellen. Ik loop half slapend naar beneden, laat een half blik vlees in het bakje glijden, struikel over een rondslingerende schoen, kom zonder ongelukken weer boven en val in slaap zodra ik weer lig. Wordt vervolgens om tien uur pas wakker. Zelfs echtgenoot was vandaag eerder dan ik!
Nadeel van laat wakker worden is, dat ik heel langzaam op gang kom. Als er dus om half twaalf onverwachts familie langskomt, zit ik nog halfslapend met een kop koffie in mijn hand. Ben wel aan het internetten op mijn laptop, maar ook dat gaat niet bepaald snel. De tafel ligt bezaaid met kranten, in de keuken liggen de resten van een vluchtige boterham, de kinderen lopen nog in pyama.
Vroeger zou ik me doodgeschaamd hebben, maar nu kan het me niet echt schelen. Hoewel....ik ga toch maar eens snel opruimen, je weet nooit wie er verder nog ineens voor de deur staat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten